Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniel lämnar Haga slott – efter beskedet om att kungen stoppar hans 50-årskalas

17 jan, 2023, 05:00 

Prins Daniel har packat väskorna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hela svenska kungafamiljen kan verkligen räkna med ett riktigt superår!

7 saker du inte visste om prins DanielBrand logo
7 saker du inte visste om prins Daniel

Den 15 september firar kungen 50 år på tronen och det kommer bjudas upp till stora festligheter. Datumet är även extra speciellt för prins Daniel, som otroligt nog själv fyller 50 år samma dag.

Däremot kommer han inte kunna njuta av att bli firad på sin födelsedag. Den 15 september kommer fullt fokus vara på att fira kungen, så Daniel får helt enkelt vänta.

— Det kommer kanske firas lite senare, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons
Kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kungen går före när han i år firar 50 år på tronen.

Daniel tillbaka i arbete

Efter en välbehövlig julledighet är prins Daniel åter tillbaka i arbete. Under måndagen närvarade han, prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2023 – under en kväll som bjöd på mycket känslor.

För Daniel, som gjort sig känd för sitt stora idrottsintresse, blev det en perfekt afton och han tyckte så klart det var väldigt roligt att få bevittna alla hyllningarna och utmärkelser på plats.

Daniel lämnar Haga slott

Men redan i dag väntar nya kungliga uppdrag för Daniel. Han har nu lämnat Haga slott för att bege sig till Schweiz, för att närvara vid Världsekonomiskt forum i Davos.

Annons

Det blir första gången på tre år som världens makthavare samlas på det traditionella vintermötet och diskuterar globala frågor som kriget i Ukraina och världsekonomin.

Kronprinsessan Victoria och barnen prinsessan Estelle och prins Oscar kommer stanna kvar på Haga slott, medan Daniel sköter sina kungliga uppdrag i den alpina orten.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Daniel lämnar Haga slott för att närvara på Världsekonomiskt forum i Davos, Schweiz.

Foto: TT

Annons