Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniel och Estelles privata stund! Far och dotter fångade på bild under hemliga utflykten

04 dec, 2021, 18:15 

Daniel och Estelle har synts ute bland folk – och inte i vilket sammanhang som helst!

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?

Prins Daniels är ett fotbollsfan av rang och det är framför allt favoritklubben AIK som får hans supporterhjärta att bulta lite extra. Redan tidigt introducerades prinsessan Estelle till fansen och hon har hängt med på massvis med matcher genom åren.

Nu var det dags igen!

Under söndagen hade AIK chans att säkra SM-guldet under säsongens absolut sista match, mot Uppsalalaget Sirius på Friends arena. De gjorde sitt jobb och vann med 4-2, och prins Daniel var såklart på plats med prinsessan Estelle. De hade matchande AIK-halsdukar så det var ingen tvekan om vilket lag de hejade på!

De fångades på bild av Twittraren Simon Strand, som lade ut den i sitt flöde med kommentaren ”Tronföljden är säkrad.”

AIK-supportern Simon Strand var den som fångade prinsen och den lilla prinsessan på bild gladdes stort åt kungligheternas närvaro.

– Alla AIKare är kanske inte lika inbitna monarkister som jag själv, men alla tyckte nog att det var lika vackert att se hur hela familjen stöttade laget passionerat, och att de så tålmodigt väntade kvar efter slutsignalen för att få möjlighet att tacka av klubbens lagkapten Henok Goitom som gjorde sin sista match i karriären, säger Simon efter matchen.

Annons

Att AIK är så pass uppskattat inom kungafamiljen är något både klubben själva och många av supportrarna är stolta över, Simon inkluderat.

– Våra kungligheter betyder mycket för svensk idrott och det märks hur starkt deras engagemang är. Det är såklart särskilt roligt att engagemanget går i arv och att AIK verkar ha en särställning bland medlemmarna i kungahuset. Djurgården kan behålla sina supportrar i Danderyd, Bromma och lågadeln, fortsätter han.

Dessvärre för kronprinsessfamiljens fotbollsbitna medlemmar var så fallet även för Malmö FF som därmed knep förstaplatsen i tabellen och tog klubbens 22:a SM-guld.

Klubben är själva högst medvetna om sina kungliga supportrar. När Estelle bar nagellack i AIK:s färger på morfar kungens födelsedag 2017 sa deras dåvarande kommunikationschef Gabriel Niklasson så här:

Estelle hejade också på svenska landslaget under VM-kvalet i höstas!

– Att AIK och kungahuset hör ihop, det är ingen hemlighet. Och att det verkar gå i arv är naturligtvis jättekul. Estelle och Daniel är alltid välkomna på våra matcher.

Så du är inte förvånad över prinsessan Estelles nagellack?

– Nej, inte det minsta!

Annons