Daniel och prinsskolan – nu väntar kungamiddag

Daniel och prinsskolan - nu väntar kungamiddag
Annons

Imorgon är det dags för kungamiddag! Svensk Damtidning finns givetvis på plats för att bevaka det hela.

För visst ska det bli fantastiskt roligt att se Charles Hammarstens fina bilder från kungamiddagen, skriver Johanna Lejon på sin blogg Bakom Kulisserna. Det var ju ett tag sedan man såg prins Daniel och kronprinsessan Victoria tillsammans. Sveriges kronprinsesspar har ju, som bekant, representerat en del på varsitt håll sedan årsskiftet och Daniel har dessutom haft fullt upp i prinsskolan.

Annons

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Daniel och prinsskolan – nu väntar kungamiddag”

 1. Maggan skriver: 23 februari, 2011

  Det ska bli trevligt att åter få se lite av Daniel och Victoria jag har verkligen saknat dem i SD nu.


 2. Observant skriver: 23 februari, 2011

  Vi behöver lite varma bilder i vinterkylan, men jag är rädd för att vi inte får de bilder vi vill ha. Numera är det en ledsen kung och en strålande Silvia som visas upp och vem blir glad av att se dem. Vårt populära kronprinsesspar får nog snällt hålla en låg profil.


 3. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 23 februari, 2011

  Så fånigt!Kungamiddag!


 4. Elisabeth skriver: 23 februari, 2011

  2 Observant:
  Varför skulle man inte bli glad av att se en strålande Silvia? Jag håller med dig om att det inte är roligt att se en ledsen kung, men jag tycker jag blir glad när jag ser Silvia.

  Jag tror det kommer gå bra för Daniel, det har det ju gjort hitintills!


 5. annaanna skriver: 23 februari, 2011

  ja vilket krävande jobb Daniel har.
  Klarar han av att äta en middag.Vilken prestation det krävs.
  Oj, oj!


 6. Vicki skriver: 23 februari, 2011

  anna: sätt dig där själv då, med kravet på dig att föra en intressant konversation med olika personer från olika befattningar i samhället, från kungar, chefer, stadsministrar o.s.v, så får vi se hur Du klarar dig, man måste vara påläst och kunnig.
  Men som sagt den där avundsjukan den spökar hos väldigt många.
  Ungefär som folk är avundsjuka att handikappade får bidrag, men jag tror inte de vill ta över handikappaet, för att få dessa pengar själva.


 7. Observant skriver: 23 februari, 2011

  #4 Elisabeth
  På grund av att jag tycker att hennes utstrålning verkar så genomfalsk.


 8. nea skriver: 23 februari, 2011

  det har aldrig fallit dig in att det är precis tvärtom – att den som klagar gör det på befogade grunder? Just därför att hon/han själv är allmänbildad, högskoleutbildad, innehar internationell erfarenhet och är van att representera/föra konversationer med företagsledningen, kulturpersonligheter etc.

  Det verkar som om samtliga representanter här på bloggen har lika låg bildningsnivå som prins daniel – eftersom de verkar tycka att dylik representation är så otroligt svårt/krävande….


 9. Anna skriver: 23 februari, 2011

  Jo, har tänkt på en sak.
  Hur ser Victorias och Daniels vigselringar ut?

  Drottningen är dålig förebild för barnen när hon förlät kungens många otroheter..
  Otrohet en gång, kan man kanske förlåta, men flera gånger..
  Kungen är dålig förebild förresten..


 10. Emma skriver: 23 februari, 2011

  #8 Du är då väldigt högfärdig och självbelåten. Självklart är det inte bara du i kommentatorsfältet som är utbildad osv. Är man inte van vid representationsmiddagar, som prins Daniel, är det väl bra att hovet erbjuder “utbildning”. Kanske är fallgroparna större i representationssammanhang för medlemmar inom kungahuset än för näringslivsrepresentanter, politiker och deras äkta hälfter och som därför måste “utbildas”. Man får helt enkelt inte “göra bort sig” på en middag.


 11. Ronja skriver: 23 februari, 2011

  Det verkar som om samtliga representanter här på bloggen har lika låg bildningsnivå som prins daniel – eftersom de verkar tycka att dylik representation är så otroligt svårt/krävande….

  …säger personen som tror på Billed Bladets sagor *rofl* 😀


 12. Amanda skriver: 23 februari, 2011

  Nea

  Innan man får kommentera här på bloggen måste man ha doktorerat vid Harvard, Princeton och MIT.


 13. Rojalist skriver: 23 februari, 2011

  To Ronja: Prins Daniel var mycket mera bildad än du redan làààngt innan han gifte sig. Du har ju ingen etikett överhuvudtaget.


 14. Rojalist skriver: 23 februari, 2011

  Sorry Fonja . Det var menad till Nea.


 15. Marguerithe skriver: 23 februari, 2011

  “8” Nea,

  Den som har alla de epitet som du nämner i din kommentar brukar inte uttala sig på det sätt du gör här, förhoppningsvis.Tyvärr går inte utbildning och bildning hand i hand numera. Prins Daniel har nog den bildning som krävs.


 16. Gertrud skriver: 23 februari, 2011

  Vadå ledsen kung? han är sur och butter för att han inte får vara på de platser där han vill vara;hos de lättklädda damerna.Se bara på det officiella fotot som togs på hans 60:årsdag,en riktigt tvärsur kung och det var vi som betalade kalaset.


 17. Olga61 skriver: 23 februari, 2011

  Man kan ha olika åsikter om kungligheterna utan att bli påhoppad av andra skribenter , och ibland detta kallas varken negativ -positiv eller gnällig -arrogant eller avsaknaden av etikett …ibland kallas detta bara fakta och de är ganska kända för alla som inte väljer blunda eller se välden bara genom rosa glasögon…

  Visst , man önskar kungligheten i fråga lycka med forsätningen , som för alla medmänniskor faktiskt, men det är fortfarande lång väg att gå…


 18. Nano skriver: 23 februari, 2011

  Det är pressen som förlöjligar Daniel genom att skriva om prinsskolor och annat påhittat. Får honom att framstå som enTarzan som Victoria släpat hem från djungeln. Han kan säkert ta i hand och hälsa artigt och använda både kniv och gaffel när han äter utan skolning. Narr den som låter sig luras av tex. SD:s artiklar.


 19. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 23 februari, 2011

  Nea!Prins Daniel är väl mer kompitent än vad en del är här på inläggningen.
  Vad har du själv för studier?
  Amanda,håller med dig här!
  Själv har jag gått på Harvard!


 20. Pia skriver: 23 februari, 2011

  Det är inte det att det är fruktansvärt krävande att äta en måltid. Men att ha allas blickarpå sig och få bl a Svensk damtidnings läsares ofta beska och orättvisa kritik vad man än gör eller inte gör, som skulle trötta vem som helst. Jag tror inte att någon av oss vanliga skulle orka det. Att Daniel frivilligt ställer upp på detta för resten av sitt liv, är bara en enda stor kärleksförklaring till Victoria. Glöm inte att Daniel Collert fick kalla fötter när Victoria berättade att de var ett par och ingen kan säga något om det. Han kunde inte tänka sig det livet ens för kärleks skull. Jag beundrar Daniel mycket för den fina person han är och den som får honom till bordet får säkert en trevlig kväll. Han har både humor och hjärta.


 21. hilde skriver: 24 februari, 2011

  Men kjære vene
  Dette er da ikke Daniels første kongemiddag/representasjonsmiddag/offisielle middag. Det begynner å bli mange av dem etterhvert nå. Og jo flere middager man spiser jo mer erfaringer får man. Slik er det i alle sammenhenger i livet for oss alle. Det er vel politikere,representanter for næringsliv,kultur,det offisielle Sverge etc på slike middager og mange av disse har Daniel truffet før i ulike sammenheng.
  Det er vel ingen som tror at de på slike middager sitter og diskuterer fagterminologier innen sitt eget yrke.

  Prinsskolen er forøvrig ikke noe de har funnet opp bare for Daniel. hans svigermor hadde også samme opplegget.
  I NOrge har både Sonja og Mette-Marit gått i prinsesseskole.I Danmark har man også hatt tilsvarende for Mary og Marie.


 22. JJ skriver: 24 februari, 2011

  nea nr 8,

  aj, aj, aj – där träffade Du en öm och känslig tå.
  Sanningen gör ju förbaskat ont och nu har
  Du fått det bekräftat av alla ylande småtroll härinne.

  På ett mycket _kompitent_ sätt. 😉


 23. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 24 februari, 2011

  22,jaha.Ock?


 24. nea skriver: 24 februari, 2011

  22 🙂


 25. ABB skriver: 24 februari, 2011

  #8 nea
  Du skriver att den som klagar gör det på befogade grunder eftersom man är allmänbildad, högskoleutbildad, innehar internationell erfarenhet osv.

  Sedan skriver du att det verkar som om samtliga representanter här på bloggen har lika låg bildningsnivå som prins daniel ?

  Därmed ingår nog inte du tyvärr i de bildades skara, för en bildad människa skulle aldrig skriva så. Kritik kan och ska framföras, men feedback ska ske på ett sådant sätt att mottagaren kan ta till sig det och lära sig något av det. Kririserar man på ett spydigt och ironiskt sätt gör man det nog för sitt eget höga nöjes skull och för att höja sig egen låga självkänsla.


 26. Marita skriver: 24 februari, 2011

  Jag tror säkert Prins Daniel klarar av en kungamiddag med stor
  glans. Till det behöver man varken högskola eller universitet.
  Har själv träffat honom på Solliden 2009, en trevlig ödmjuk person, som hälsade glatt på oss besökare.
  Dessutom kom kungen fram tog oss besökare i hand. OCH DÅ VAR HAN INTE SUR.


 27. nea skriver: 25 februari, 2011

  Ja du kära ABB – det är ju så fantastiskt bildat att kalla sina medskribenter för bittra, elaka, ensamma, avundsjuka människor för att de skriver en kommentar som uttrycker en annans åsikt än ens egen…. För att inte tala om hur dessa samma skribenter beter sig som en bödel mot en person de uppfattar som ett hot mot kungahuset (läs SH)


 28. nea skriver: 25 februari, 2011

  pöbeln var det ju 🙂


 29. nea skriver: 25 februari, 2011

  # 12 innan man får kommentera här på bloggen måste man älska familjen bernadotte, se ner på alla andra kungahus och framförallt hata SH – det tror jag var kriterierna 🙂 Och om man mot förmodan inte gör det får man som ett brev på posten en flock utsvultna, bestialiska vargar efter sig, vilka kallar en för all världens skällsord eller är missunnsamma mot en i största allmänhet, suck


 30. ABB skriver: 26 februari, 2011

  Nea, jag tycker inte någon bör skriva nedsättande kommentarer om andra personer. Men… om man skriver spydigt och lite nedsättande, kanske man får räkna med svar i samma stil!
  Heter det inte – som man bäddar, får man ligga? 🙂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar