Daniel stoppades – nu berättar han sanningen

Prins Daniel stoppades till sin stora sorg från ett av hans favoritevenemang. Det här är hans egna ord om saken.

Prins Daniel har ett stort, livslångt intresse för idrott. Det är inte för inte som han ibland går under smeknamnet "Idrottsprinsen".

Det är heller ingen slump att han fått ge namn åt en av landets mest prestigefulla travtävlingar: H.K.H. Prins Daniels Lopp.

Prins Daniels lopp – här är startfältet

Daniels lopp är en travtävling som körs i slutet på maj varenda år, sedan maj 2011. Det äger rum på Gävletravet och seger ger en vinstsumma på 400 000 kronor.

Det gick av stapeln nu under pingsthelgen men på grund av pandemin fick det lov att genomföras utan prins Daniels närvaro vid den anrika travbanan.

Vinnaren var Gareth Boko med Magnus A Djuse i sulkyn bakom sig, och de fick självklart en videohälsning från prinsen själv. I en video som lagts upp på kungahusets Instagram ser vi Daniel på hovstallets stallplan och han gratulerar vinnaren av loppet.

– Kära travvänner! Det är många planer som har fått ställas in det här senaste året på grund av pandemin. Själv hade jag verkligen sett fram emot att få vara med på Gävletravet i år nu när det dessutom är 10-årsjubileum, säger prinsen i videon.

– Nu är inte det möjligt, så för att få lite stämning av hästsport så har jag tagit mig hit till hovstallet i Stockholm. Och härifrån vill jag skicka en varm hälsning till vinnaren i prins Daniels lopp. Stort grattis till segern, fortsätter han.

Gareth Boko är nu välkommen att starta i det mest prestigefyllda loppet i den svenska travvärlden, nämligen Elitloppet, som går av stapeln söndagen den 30 maj.

– Om det är så att ni tar chansen att starta i elitloppet på Solvalla nästa söndag, ja då vill jag också varmt önska er lycka till, hälsar prins Daniel.