Daniel tar stora affärsrisker

Kronprinsessan Victorias pojkvän Daniel Westling satsar på ett helt nytt och spännande byggprojekt i Brasilien. Bland aktörerna finns bland andra Victorias gode vän Karl Johan "KJ" Persson (H&M-Persson).

Ett tajt nätverk av investerare med gode vännen Alessandro Catenacci i spetsen investerar över 100 miljoner kronor i ett lyxbygge i Bahia i Brasilien. Här ska 150 villor och bungalows samt ett femstjärnigt hotell med tillhörande golfbana börja byggas om ett år. Daniel Westling är en av finansiärerna, men hur mycket pengar han satsat i projektet vill han hålla hemligt.

– Jag och Daniel har känt varandra i sju år, jag är delägare i Balance och sitter i styrelsen för Master Training och känner honom privat, så det är ju en naturlig koppling, har Catenacci berättat.

I Brasilienprojektets styrelse hittar vi även kronprinsessan Victorias vän Karl Johan “KJ” Persson, son till H&M-grundaren Stefan Persson.

Det är vida känt i kronprinsessan Victorias kretsar, att Daniel desperat kämpar för att hitta ett lönsamt projekt. Dessvärre går ju hans gymaffärer inte riktigt så lysande som han hoppats.

Daniel är en riktig entreprenör

Men Daniel har en väldig entreprenörsanda i sig och vill verkligen lyckas! Helst vill han ju kröna sin yrkesverksamma bana med en riktig affärssuccé, innan det är dags att trappa ned inför bröllopet med kronprinsessan. De flesta företagsekonomiska bedömare tror nämligen inte att Daniel kan fortsätta som affärsman som prinsgemål.

Men många i näringslivet höjer nu ögonbrynen inför affärsprojektet i Brasilien.

– Det är omdömeslöst av Daniel Westling att ge sig in i dylika projekt, säger en känd affärskontakt, som vill vara anonym.

Kanske borde Daniel lyssna lite mer till sina mentorer. Han har ju tidigare fått mycket råd och hjälp av styrelseproffset Bernt Magnusson. SAS nye vd Mats Jansson står också Daniel nära och även han borde kunna bistå med kloka råd.

 

 

Av Jenny Alexandersson

Foto: Scanpix