Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniel tas i försvar efter olagliga beteendet – oväntade stödet: ”Känner med dig”

19 okt, 2023, 15:00 

Prins Daniel får oväntat stöd efter fortkörningen.

Annons

Under onsdagen avslöjade Aftonbladet att prins Daniel åkt fast för fortkörning. Händelsen hade ägt rum i mitten av augusti tidigare i år, när prinsen befann sig på E16 utanför Hofors.

Hör Daniels tydliga uppmaning till MadeleineBrand logo
Hör Daniels tydliga uppmaning till Madeleine

Enligt strafföreläggandet begick Daniel gärningen av ”oaktsamhet” och det kom senare fram att han blev skyldig att betala 1500 kronor i böter för sitt olagliga beteende i trafiken.

”Du har kört personbil med en hastighet av 87 km/tim trots att högsta tillåtna hastigheten var 80 km/tim.”, står det i strafföreläggandet.

Prins Daniel tas i försvar

Sju kilometer är inte speciellt mycket och just den vägen verkar ha tagit fler olyckliga bilister under åren. Det vittnar Expressen-journalisten Anna Gullberg om och sympatiserar med prinsen.

Annons

”Den har tagit både mig, dig och alla mina vänner. Det känns som att den är statens bästa inkomstkälla, redo att krama cashen ur alla oss tidsoptimister. När jag nu outar den så kommer tusentals människor att nicka bekräftande”, skriver hon i en krönika.

Prins Daniel
Prins Daniel körde för fort och får nu betala böter.

”Det ska kosta att göra fel”

Anna Gullberg skriver vidare att hon känner med Daniel. Hofors är en plats som man inte kan gasa nog fort nog ur. Därför tycker hon sju kilometer för fort är alldeles för långsamt.

”Ja. Det är fel att köra för fort. Det bryter mot lagen. Det ska kosta att göra fel. Prinsar såväl som allmoge, alla måste betala. Spräng inte min mejlkorg i ilska nu, laglydiga medborgare”, skriver hon och fortsätter:

”Men ärligt – vi snackar en vägsträcka där det mest spännande som händer är att bli omblåst av en tysk långtradare som kör ännu fortare för att komma ut ur den milsvida skogen av ingenting”.

Foto: TT

Annons