Daniel visar verkligheten till Estelle och Oscar

Daniel visar verkligheten till Estelle och Oscar
Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel är måna om att Estelle och Oscar ska få en så normal uppväxt som möjligt. Bli därför inte förvånade om Daniel och Estelle glider in på den lokala pizzerian då och då!
Annons

En prinsessa och en prins, men också som vilka syskon som helst. Estelle, 7 år, och Oscar, 3 år, har verkligen en fot i två olika världar. Å ena sidan tillbringar de tid på pampiga Drottningholms slott hos morfar och mormor, följer med mamma och pappa på kungliga uppdrag och fotograferas titt som tätt när de befinner sig på offentliga platser.

Annons
Hela familjen mitt i ett snöfall under skidskytte-VM i Östersund tidigare i år.

Å andra sidan, är de två barn som går i skolan respektive förskolan och stojar runt med kompisarna som vilka som helst. Både Victoria och Daniel är måna om att Estelles och Oscars uppväxt ska kännas så “normal” som möjligt, trots att de är med i kungafamiljen.

Annons

Victoria har själv vuxit upp i strålkastarljuset

Victoria vet själv hur det är att växa upp i strålkastarljuset medan Daniel istället har vuxit upp helt anonymt i Ockelbo. Med hjälp av deras olika infallsvinklar har kronprinsessparet verkligen hittat en bra balans för barnen. När kamerorna slocknat tar prins Daniel alla tillfällen han kan för att visa Estelle och Oscar världen utanför det skyddade stängslet på Haga. Han tar ofta med barnen till biblioteket, pizzerian, parken eller Kolmården.

Estelle och Oscar
Estelle och Oscar är som vilka syskon som helst.

När Estelle var mindre gick de även på Knatteskutt en gång i veckan och var flitiga besökare på öppna förskolan i Solna. Ett flertal gånger har Daniel också tagit med prinsessan Estelle ner i tunnelbanan, för att hon ska veta vad kompisarna pratar om när de berättar att de åkt tunnelbana.

Annons

De tillfällena som Estelle och Oscar verkligen får vara som vilka barn som helst, det är hemma hos farmor och farfar i Ockelbo. Där får kronprinsessfamiljen vara ifred när de glider in på närmsta mataffär för att handla popcorn till fredagsmyset.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Daniel visar verkligheten till Estelle och Oscar”

 1. A.M.Engvall skriver: 16 november, 2019

  Ha ha ha ser visserligen lite sämre men tyckte att vid första ögonkastet att hela Kronprinsess familjen hade likadana jackor. Vid en noggrannare titt så ser jag att det snöar, faktiskt jätte tokigt o kul tycker jag.
  Vänligen
  AME


 2. Gunn skriver: 16 november, 2019

  Väldigt trevligt och bra av Daniel. Så bra! Men… det heter “visar verkligheten FÖR…”. Att skriva “till” kommer nog från engelskans “to”, men Daniel och kungabarnen är väl svenskar och då behövs väl ingen översättning från engelskan?


 3. Anna skriver: 17 november, 2019

  En lovvärd ambition, men jag kan inte låta bli att undra hur pass normal uppväxt barn får som ständigt är omgivna av tjänstefolk, ser människor niga för mamma och pappa, körs till skolan av privatchaufför och tas om hand av barnflickor när föräldrarna är borta…?


 4. Gunn skriver: 18 november, 2019

  Mycket trevligt och bra för barnen. Sympatiskt av Daniel. Men det heter “visar för barnen” och inte “till”. Denna formulering bottnar i engelskan men det är väl svenska som gäller?! Det heter även “med hjälp av sina olika infallsvinklar”. Annars åsyftas några andra genom “deras” och vilka då?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar