Daniel visar verkligheten till Estelle och Oscar

Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel är måna om att Estelle och Oscar ska få en så normal uppväxt som möjligt. Bli därför inte förvånade om Daniel och Estelle glider in på den lokala pizzerian då och då!

En prinsessa och en prins, men också som vilka syskon som helst. Estelle, 7 år, och Oscar, 3 år, har verkligen en fot i två olika världar. Å ena sidan tillbringar de tid på pampiga Drottningholms slott hos morfar och mormor, följer med mamma och pappa på kungliga uppdrag och fotograferas titt som tätt när de befinner sig på offentliga platser.

Hela familjen mitt i ett snöfall under skidskytte-VM i Östersund tidigare i år.

Å andra sidan, är de två barn som går i skolan respektive förskolan och stojar runt med kompisarna som vilka som helst. Både Victoria och Daniel är måna om att Estelles och Oscars uppväxt ska kännas så “normal” som möjligt, trots att de är med i kungafamiljen.

Victoria har själv vuxit upp i strålkastarljuset

Victoria vet själv hur det är att växa upp i strålkastarljuset medan Daniel istället har vuxit upp helt anonymt i Ockelbo. Med hjälp av deras olika infallsvinklar har kronprinsessparet verkligen hittat en bra balans för barnen. När kamerorna slocknat tar prins Daniel alla tillfällen han kan för att visa Estelle och Oscar världen utanför det skyddade stängslet på Haga. Han tar ofta med barnen till biblioteket, pizzerian, parken eller Kolmården.

Estelle och Oscar

Estelle och Oscar är som vilka syskon som helst.

När Estelle var mindre gick de även på Knatteskutt en gång i veckan och var flitiga besökare på öppna förskolan i Solna. Ett flertal gånger har Daniel också tagit med prinsessan Estelle ner i tunnelbanan, för att hon ska veta vad kompisarna pratar om när de berättar att de åkt tunnelbana.

De tillfällena som Estelle och Oscar verkligen får vara som vilka barn som helst, det är hemma hos farmor och farfar i Ockelbo. Där får kronprinsessfamiljen vara ifred när de glider in på närmsta mataffär för att handla popcorn till fredagsmyset.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: