Daniel Westling hoppar av lyxbygget

danielwestling
Lyxbygget drar ut på tiden...

Lyxbygget drar ut på tiden...

Prinstiteln kommer allt närmare och då går det liksom inte att vara aktiv i företagande och bygget av lyxresorten i Brasilien som såg så lovande har länge dragit ut på tiden och sätter nu käppar i hjulet för den blivande prinsens fortsatta engagemang…

Brasilien får bero!

Daniel Westling hoppar av lyxbygget i Pratigi. Ävenså styrelseposten i Brasil Development. Det handlar förstås om strandvillorna som skulle uppföras på Pratigi beach, femton mil söder om staden Salvador, men som tycks förbli en glad idé på ritbordet. Ingenting fungerar nämligen – marken är sank, diverse byggnadstillstånd saknas och byråkratin bara mal på. Ingen kvällssol är det heller, som är så ”säljande”.

–Möjligen var vi lite överoptimistiska i början, funderar Alessandro Catenacci som vanligtvis styr över Operakällaren och som dragit igång projektet. ( Alessandro är också god vän till kungafamiljen sen många år och numera även till Daniel ).

Bygglov saknas

Bland investerarna hittar vi även H&M:s nye vd Karl-Johan Persson, Björn ”Abba” Ulvaeus, fastighetskungen Erik Persson och Robert Andrén, grundare av Nordic Capital.

Tanken var alltså att bygga ett pärlband av ultralyxiga villor på den 6,5 kilometer långa strandremsan mot Atlanten och göra ett penningklipp. Men fortfarande är inte marken avstyckad, och bygglov saknas. (Och hur man snabbar på processen för sådana ting i sydamerikanska länder är oförenligt med svensk lagstiftning. Och rimmar på verbet ”pruta”!).

Daniel Westling hoppar av

Daniel hoppar som sagt av projektet i Pratigi. Det måste han också när han gifter sig med kronprinsessan Victoria, då privat företagsamhet rimmar illa med livet som ”oberoende” kunglig make. Daniel har redan lämnar VD-posten i friskvårdsföretaget Balance, och avsäger sig snart också posten som vd för Master Training Holding samt posten som styrelseordförande i Master Training.

Men Pratigi ska byggas därmed jämt, även utan Daniels medverkan. Alessandro Catenacci kämpar vidare med de brasilianska myndigheterna och säger trosvisst:

– Jag är inte stressad. Det här får ta den tid det tar.

En evighet, eller…?

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures