Daniels ärliga ord om familjen i Kungahuset 2019

victoria och daniel i kungahuset 2019 tv4

I TV4:s program Kungahuset 2019 får vi följa med Victoria och Daniel på en kvällspromenad längs Hanois trafikerade gator. Dessutom passade han på att avslöja en framtidsdröm med Estelle och Oscar.

Att kungligheter tar en avstickare till kvarter med trånga gator och mycket trafik, när de är ute och reser, är ytterst ovanligt. Men under Victorias och Daniels officiella besök i Vietnams huvudstad hände det faktiskt!

I årets upplaga av Kungahuset 2019 får vi följa med kronprinsessparet på en romantisk aftonpromenad, bland gatukök och mopedister. Och Jesper Börjesson, som är programledare, passar förstås på att ställa några frågor i kvällsmyllret.

– Det är väldigt spännande att få komma till nya länder, så här. Och få ta del av kulturen och se hur människor lever och rör sig. Här är det ju packat med folk. Många människor som sitter och äter på små ytor och härliga restauranger, säger Daniel.

Gulliga kärleksgesten mellan kronprinsessparet

Jesper Börjesson undrar också om kronprinsessparet alltid ger sig ut så här, när de är iväg på resor tillsammans.

– Oftast har vi ju tidiga mornar och sena kvällar så helt ärligt – under de flesta resor finns det inte utrymme för det. Sedan vill man ju hem till barnen så fort det går när programmet är slut. Men när de blir lite äldre kommer man nog försöka stanna en dag eller två extra.

När Jesper Börjesson och prins Daniel går förbi en liten familj som sitter på plaststolar och äter middag säger Daniel att han gärna skulle sitta sådär med Estelle och Oscar – utan kameror.

– Det får bli någongång i framtiden, konstaterar de och skrattar.

Mot slutet av intervjun kommer det en moped och sussar förbi Victoria och Daniel i hög fart. Kronprinsessan tar då skydd bakom sin makes rygg. Ingenting dramatiskt, bara en kärleksfull gest mellan två kungligheter.

Foto: TT