Daniels beslut för barnen – därför får vi inte se dem

Daniels beslut för barnen – därför får vi inte se dem
Estelle och Oscar har lyst med sin frånvaro i stort sett hela hösten på officiella bilder, och allt tyder på att prins Daniel och kronprinsessan Victoria nu väljer att dela med sig av färre bilder på barnen.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är verkligen måna om sitt familjeliv och vill gärna att Estelle, 7, och Oscar, 3, ska få en så normal uppväxt som möjligt. För trots att de å ena sidan tillbringar tid hos mormor och morfar på Drottningholms slott och följer med på kungliga uppdrag och fotograferingar då och då, är de också som vilka vanliga barn som helst som går på förskola respektive skola och leker med kompisar.

Prins Daniel tar också varje tillfälle han kan för att visa barnen hur världen ser ut utanför Haga, och tar ofta med dem till biblioteket, parken, pizzerian och Kolmården. Hemma hos farmor och farfar i Ockelbo kan barnen också röra sig fritt i det lilla samhället.

Annons

Färre bilder på barnen

Kanske är det just därför kronprinsessparet har valt att inte lägga ut så många bilder på barnen – framförallt i takt med att de blivit äldre. I somras blev det ju som bekant ingen sommarfotografering på Öland med hela den svenska kungafamiljen, och inte heller en gemensam fotografering för kronprinsessfamiljen och kungaparet som förra året.

Annons

– Det har inte blivit någon gemensam sommarfotografering eftersom vi inte har fått till det i år, helt enkelt. Vi har istället valt att ta bilder på de olika familjerna separat och lagt ut dem löpande under sommarmånaderna på hovets hemsida och Instagram, sade hovets informationschef Margareta Thorgren då.

På kungahusets hemsida har det publicerats sparsamt med bilder på både Oscar och Estelle under hela hösten, vilket kan tyda på att prins Daniel och kronprinsessan Victoria inte kommer att dela med sig av lika många bilder på barnen framöver. Vi får hoppas på att de slår på stort till jul istället, vi längtar nämligen redan till den årliga julhälsningen från kronprinsessfamiljen!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Daniels beslut för barnen – därför får vi inte se dem”

 1. Singoalla skriver: 1 december, 2019

  Strålande. Det är illa nog som det är. Vi har faktiskt ingen rättighet att följa deras uppväxt över huvud taget. När Estelle blir kronprinsessa måste hon ta steget ut i offentligheten. Oskar behöver inte göra det alls om han inte vill. Låt dem vara så vanliga barn som det bara går.


 2. undrende skriver: 2 december, 2019

  Slik har de norske sma prinser og prinsesser vært skjermet for offentligheten i alle år!


 3. Olga skriver: 2 december, 2019

  Helt rätt. Det samma borde gälla alla ” kungliga ” barn faktiskt…man måste inte frossa sig i andras barndom bara för att man själv har tråkiga liv…låt barnen leva normal och bli friska på alla sätt.


  1. Desirée skriver: 3 december, 2019

   Nu har det ju varit Victorias beslut att hela tiden fotografera barnen och ta med och visa upp dem i alla möjliga sammanhang, även när hon arbetar. Inte de som läser tidningar.


 4. KMSgmail.com skriver: 2 december, 2019

  Olga! Mycket klok kommentar. Instämmer helt med dig.
  Mvh. KMS


 5. Gilla skriver: 2 december, 2019

  Är det Daniel som bestämmer nu mera?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar