Daniels beslut för barnen – därför får vi inte se dem

Estelle och Oscar har lyst med sin frånvaro i stort sett hela hösten på officiella bilder, och allt tyder på att prins Daniel och kronprinsessan Victoria nu väljer att dela med sig av färre bilder på barnen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är verkligen måna om sitt familjeliv och vill gärna att Estelle, 7, och Oscar, 3, ska få en så normal uppväxt som möjligt. För trots att de å ena sidan tillbringar tid hos mormor och morfar på Drottningholms slott och följer med på kungliga uppdrag och fotograferingar då och då, är de också som vilka vanliga barn som helst som går på förskola respektive skola och leker med kompisar.

Prins Daniel tar också varje tillfälle han kan för att visa barnen hur världen ser ut utanför Haga, och tar ofta med dem till biblioteket, parken, pizzerian och Kolmården. Hemma hos farmor och farfar i Ockelbo kan barnen också röra sig fritt i det lilla samhället.

Färre bilder på barnen

Kanske är det just därför kronprinsessparet har valt att inte lägga ut så många bilder på barnen – framförallt i takt med att de blivit äldre. I somras blev det ju som bekant ingen sommarfotografering på Öland med hela den svenska kungafamiljen, och inte heller en gemensam fotografering för kronprinsessfamiljen och kungaparet som förra året.

– Det har inte blivit någon gemensam sommarfotografering eftersom vi inte har fått till det i år, helt enkelt. Vi har istället valt att ta bilder på de olika familjerna separat och lagt ut dem löpande under sommarmånaderna på hovets hemsida och Instagram, sade hovets informationschef Margareta Thorgren då.

På kungahusets hemsida har det publicerats sparsamt med bilder på både Oscar och Estelle under hela hösten, vilket kan tyda på att prins Daniel och kronprinsessan Victoria inte kommer att dela med sig av lika många bilder på barnen framöver. Vi får hoppas på att de slår på stort till jul istället, vi längtar nämligen redan till den årliga julhälsningen från kronprinsessfamiljen!

Foto: TT