Daniels beslut om Oscar – därför sätter han ner foten

prins daniel prins oscar

Till skillnad från Estelle lever Oscar mer anonymt. Något som pappa prins Daniel är särskilt noga med.

Vissa syskon är rena spegelbilderna av varandra medan andra har helt olika personligheter. Estelle och Oscar är exempel på ett syskonpar som inte delar särskilt många egenskaper. Syskontycke har de förstås men när de följer med sina föräldrar "på jobbet", och möter svenska folket, i konungens tjänst uppför de sig helt olika.

LÄS MER: Nya bilden på prins Oscar – därför väcker den reaktioner

Estelle avverkade ju sitt första egna prinsessuppdrag redan vid nyss fyllda två och stod stolt på torget i Linköping och tog alla tanter och farbröder i hand. Prins Oscar tycks än så länge ställa sig något mer tveksam till det kungliga strålkastarljuset, han ger helt enkelt intryck av vara en lite mer blyg viol i stora folksamlingar.

Får ha en mer privat tillvaro

Oscar är heller inte med på kungliga aktiviteter i lika stor utsträckning som Estelle var i den åldern. När han skulle inviga sin present i hertigdömet, som brukar kallas för det första kungliga uppdraget, var till exempel inte media inbjudna.

Oscar får helt enkelt ha ett mer privat liv utanför strålkastarljuset, något som pappa prins Daniel säkert inte har något emot.

Prins Daniels beslut om Oscar

Beslutet att låta prins Oscar, men också prinsessan Estelle, leva ett så vanligt liv som det går är något som särskilt prins Daniel håller hårt på. Han har ju den fördelen att han själv har varit en helt vanlig Ockelbokille innan han tog steget in i kungahuset – och det gör att han har andra sorters erfarenheter att förmedla till sin son, jämfört med kronprinsessan Victoria.

Så prins Oscar tränar fotboll med ett gäng killar i samma ålder och han har fått hänga med pappa och shoppa på H&M på Hamngatan (där vårt ögonvittne spanade in dem tidigare i höstas).

Och kanske har prins Daniel även låtit prins Oscar åka tunnelbana, precis som han gjorde med prinsessan Estelle? Men i så fall med den skillnaden att ingen upptäckte dem den här gången...

Foto: TT