Daniels beslut på kungens fest – därför agerar han helt annorlunda än Sofia

Daniels beslut på kungens fest – därför agerar han helt annorlunda än Sofia
Prins Daniel och prinsessan Sofia har flera saker gemensamt, men också en hel del saker som skiljer dem åt. Bland annat hur de uppför sig i offentliga sammanhang.
Annons

Prins Daniel och prinsessan Sofia har en del gemensamt – bland annat gillar de båda musik och har gått på flera konserter tillsammans. Dessutom är de båda uppväxta i mindre samhällen, Daniel i Ockelbo och Sofia i Älvdalen, och har säkert liknande bakgrunder. En punkt skiljer de sig dock helt på – och det är hur de framstår i offentliga sammanhang!

Annons

Både prins Daniel och prinsessan Sofia tar sina kungliga uppgifter på allra största allvar – och har så alltid gjort. Prins Daniel är till exempel mer än redo att stå bredvid kronprinsessan Victoria när det behövs, och även att stå på egna ben som prins. Efter kungens beslut om att krympa kungahuset har han och kronprinsessan fått en mer central roll, och det märks att prins Daniel gör allt han kan för att stötta sin blivande drottning samtidigt som han har sina egna projekt.

Annons

Tar tillbakalutad roll

I offentliga sammanhang, som kungens middag för nobelpristagarna, är det tydligt att Daniel gärna tar en tillbakalutad roll och att han lugnt lutar sig mot Victoria. Prinsessan Sofia uppfattas däremot annorlunda. Hon tar mer plats när hon och Carl Philip närvarar vid offentliga sammanhang, och får därmed mer fokus. I och med att rollerna inom kungafamiljen förändras sätts det också mindre press på Sofia och mer på Daniel. Det gör att Sofia möjligtvis kan vara sig själv i högre utsträckning och inte behöver tänka på hur hon framställs lika mycket som Daniel behöver göra.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Daniels beslut på kungens fest – därför agerar han helt annorlunda än Sofia”

 1. Monarkist skriver: 17 december, 2019

  Daniel är väl medveten om att han har en mer framskjuten roll och agerar därefter. Dessutom anser jag att många skriverier förringar honom. Han har väl ändå en gång för alla bevisat, att han är en god medhjälpare till sin hustru. Likt Kate är till William och Mary till Frederik exempelvis. Vi skriver snart 2020.


 2. ellinor blomquist skriver: 18 december, 2019

  Daniel har hela tiden visat sin styrka och förstått sin roll: Allt ljus på hustrun, och att hans roll som gemål är 3 steg bakom i officiella sammanhang
  Chris agerande är också helt korrekt.
  Sofia har agerat precis tvärtom- ljuset är på Sofia
  Vem av de ingifta agerar rätt eller fel?


 3. Maritta skriver: 18 december, 2019

  En märklig sak är att man aldrig ser Kungen prata med Daniel. Inte en enda bild har jag sett där just de två pratar med varandra! Däremot finns bilder där Kungen pratar med Sofia.


 4. Bettan skriver: 18 december, 2019

  SOFIA är kanske i kungens smak. 😊


 5. Helene skriver: 18 december, 2019

  Monarkist samt ellinor blomqvist,–Bra skrivet ber att få instämma Tack!


  1. Leo skriver: 19 december, 2019

   Helene, instämmer!


  2. Leo skriver: 19 december, 2019

   Helene, instämmer också!


 6. Mary skriver: 20 december, 2019

  Det har visats en bild någonstans där Sofia sträcker ut armarna för att välkomna svärfar med en kram på en rallytävlingen. Och en kram blev det om än att regenten såg en aning besvärad ut. Kungen och Daniel verkar däremot inte ha mycket att kommunicera med varandra om.


  1. Helene skriver: 23 december, 2019

   Mary.

   Denna bild du beskriver, kommer även jag ihåg. Det konstiga därefter var att Carl_Philip (som hade deltagit i tävlingen)–fick äta lunch ensam med några kompisar. Kungen och Sofia var “försvunnen”. Detta påpekade fotografen i bild och text!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar