Daniels beslut på kungens fest – därför agerar han helt annorlunda än Sofia

Prins Daniel och prinsessan Sofia har flera saker gemensamt, men också en hel del saker som skiljer dem åt. Bland annat hur de uppför sig i offentliga sammanhang.

Prins Daniel och prinsessan Sofia har en del gemensamt – bland annat gillar de båda musik och har gått på flera konserter tillsammans. Dessutom är de båda uppväxta i mindre samhällen, Daniel i Ockelbo och Sofia i Älvdalen, och har säkert liknande bakgrunder. En punkt skiljer de sig dock helt på – och det är hur de framstår i offentliga sammanhang!

Både prins Daniel och prinsessan Sofia tar sina kungliga uppgifter på allra största allvar – och har så alltid gjort. Prins Daniel är till exempel mer än redo att stå bredvid kronprinsessan Victoria när det behövs, och även att stå på egna ben som prins. Efter kungens beslut om att krympa kungahuset har han och kronprinsessan fått en mer central roll, och det märks att prins Daniel gör allt han kan för att stötta sin blivande drottning samtidigt som han har sina egna projekt.

Tar tillbakalutad roll

I offentliga sammanhang, som kungens middag för nobelpristagarna, är det tydligt att Daniel gärna tar en tillbakalutad roll och att han lugnt lutar sig mot Victoria. Prinsessan Sofia uppfattas däremot annorlunda. Hon tar mer plats när hon och Carl Philip närvarar vid offentliga sammanhang, och får därmed mer fokus. I och med att rollerna inom kungafamiljen förändras sätts det också mindre press på Sofia och mer på Daniel. Det gör att Sofia möjligtvis kan vara sig själv i högre utsträckning och inte behöver tänka på hur hon framställs lika mycket som Daniel behöver göra.

Foto: TT