Daniels fina gest för Estelle – mitt i den stora oron

Coronaviruset tvingar samhället att gå på sparlåga.Men prins Daniel låter inte viruset stoppa honom från att göra sin dotter rättvisa.

I Norge och Danmark har kungahusen valt att rensa sina kalender helt på aktiviteter. Det är ett kompromisslöst sätt att hantera coronaviruset på – och i Sverige har man inte varit riktigt lika drastiska.

Vissa aktiviteter har visserligen ställts in, som till exempel kronprinsessan Victorias namnsdagsfirande på Inre borggården. Men i stort är budskapet tydligt från hovet: kungafamiljen vill hålla igång – trots det prekära läget.

Coronaviruset: Daniel gör fin gest för Estelle

Daniel och Estelle är oskiljaktiga!

Daniel och Estelle är oskiljaktiga!

För prins Daniel sattes situationen nyligen på sitt spets. Idag, onsdag 18 mars, skulle det vara ett sammanträde i styrelsen för prinsessan Estelles kulturstiftelse. Det är ett evenemang som låg i farozonen för att bli inställt – men Daniel är såklart extra mån om projektet som han och Victoria startat i hans dotters namn.

Smarta lösningen på problemet

Därför kommer mötet att bli av, men som ett telefonsammanträde istället. Då kan man genomföra diskussionerna och samtidigt hålla nere smittorisken. Tidigare har styrelsemötena hållits på Slottet.

– Vi ser över möjligheterna att fortsatt genomföra olika möten men inom ramen för de rekommendationer som vi följer. Digitala möten är ett bra komplement, säger Margareta Thorgren på hovets informationsavdelning.

Daniel och Victoria fick idén till Estelles kulturstiftelse efter skulpturutställningarna på Kungliga Djurgården. Tanken är att stiftelsen ska verka för ett levande kulturliv. När Estelle är gammal nog kommer hon själv att få spela en viktig roll i stiftelsen. Inte konstigt att Daniel är redo att tänka nytt för att se till att den får en bra start, trots coronaoron.

 

LÄS OCKSÅ: Hemliga beslutet bakom – därför saknades Estelle och Oscar