Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels fina kärlekshyllning till Victoria: "Hon får människor att må bra"

30 aug, 2023, 04:00 

Prins Daniel hyllar sin älskade hustru i den mycket personliga intervjun med Carina Bergfeldt.

Annons
Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!Brand logo
Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!

Efter flera år av telefonsamtal till hovet fick programledaren och journalisten Carina Bergfeldt, 43, äntligen möjlighet att intervjua självaste prins Daniel.

Inför prinsens 50-årsdag i september fick Carina följa honom under flera tillfällen och fråga precis vad hon ville.

"Till slut fick jag ett möte med prinsen. Och sedan ett till. Och när hans 50-årsdag närmade sig valde han att göra en enda stor intervju. Med mig. Jag är glad och stolt över det. Det fanns inga premisser. Jag fick fråga vad som helst. Och det gjorde jag", skriver programledaren på Instagram.

Prins Daniels kärlekshyllning till kronprinsessan Victoria

I den exklusiva intervjun, som sändes i SVT på tisdagskvällen, är Daniel ovanligt öppen och berättar om allt ifrån sin barndom till skilsmässoryktena om honom och kronprinsessan Victoria.

Annons

– Det nådde en nivå där vi kände att det här kan vi inte acceptera, säger han i intervjun.

Genom hela samtalet med Carina Bergfeldt kommer prinsen alltid tillbaka till kärleken till hans hustru – och hyllar henne gång på gång.

– Jag vet min roll. De flesta vill höra och se Victoria och jag mår bra av det och tycker att hon är fantastisk, säger han och fortsätter:

– Hon har en sådan fin kontakt med människor. Hon ser människor och får människor att må bra. Jag går bakom och njuter och försöker bidra förstås.

Prins Daniel hyllar kronprinsessan Victoria.

I programmet uttrycker även kronprinsessan kärlek och tacksamhet för sin make.

Annons

– Jag har ju haft en fantastisk tur att överhuvudtaget träffa någon som delar det här engagemanget som jag har. Att träffa någon som vill följa med på den resan och finnas som ett stöd, men också med liv och lust och med hela sig själv går in så genuint för sin roll, säger Victoria och fortsätter:

– Han har ett lätt sätt att ta människor på och för mig så har han inneburit oerhört mycket, inte bara som min man och pappa till våra barn, utan också som min närmsta arbetskollega.

Kronprinsessan Victoria känner att hon har haft "fantastisk tur" som hittat Daniel.
Annons