Daniels hemliga kärlekstal till Victoria

Daniel Westling överraskade de strama politikertopparna med ett kärlekstal till kronprinsessan Victoria som rörde ministrarna till tårar! Att kungen skulle bjuda regeringen på champagne, ja, det var överraskande nog. Och då tog Daniel till orda...

– Närhet, naturlighet och kärleksfullhet! Det var mitt intryck av förlovningsparet, Daniel och kronprinsessan, säger biståndsminister Gunilla Carlsson till svenskdam.se när hon berättar om förlovningsdagen den 24 februari 2009.

Det här var en historisk dag. Konseljen, med hela regeringen närvarande, inleddes med att kungen uttryckte att idag var rollerna omvända. För den här dagen hade han något att berätta och inte som annars då han vill ha det politiska läget refererat av ministrarna.

Kungen bjöd på champagne

En halvtimme senare var det dags för samtliga runt bordet att förflytta sig till audienssalen där kungen tillsammans med drottningen bjöd på champagne.

– Det var en riktig högtidsstund, berättar Gunilla. Daniel höll ett litet tal där han uttryckte sin kärlek, stödet han kände från kungafamiljen och berättade hur han såg på sin kommande roll som prinsgemål. Det var glädjande att höra att han så tydligt känner respekt för själva uppdraget. Han verkade också ha lätt att formulera sig och gav intryck av att vara en trygg människa.

“Vi var rörda till tårar”

Det var något magiskt över den här stunden. Vi var alla rörda till tårar, säger Gunilla och poängterar att det var verkligen en glädjens dag för hela Sverige. Äntligen!

För egen del var känslor av sprittande lycka alls inte avlägsna.

För ett år sedan mötte Gunilla kärleken.

– Jag var tvungen ta med min ponny till veterinären David Weckner och det sa “klick”. För mig gjorde det verkligen det.

Gunilla som skilde sig från förra maken för två år sedan blev alltså riktigt kär på nytt. I augusti förra året förlovade hon sig med David och nu bor de tillsammans i en nyinköpt villa i Tyresö.

– Så det var mycket lätt för mig att identifiera mig med dessa känslor, säger hon innan hon hastar vidare i sitt mycket späckade program som biståndsminister.

 

Av Chris Cederlöf

Foto: IBL