Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels krav på hovet – beskedet inför stora firandet: ”Har önskat...”

09 nov, 2023, 05:00 

Prins Daniel har ett önskemål inför sitt stora 50-årsfirande.

Annons

Prins Daniel fick vänta med att fira sin 50-årsdag. När han fyllde år var det samma dag som kungen firade 50 år på tronen och prinsen kunde inte göra annat än att skjuta upp sitt eget firande.

Prins Daniels dråpslag – firandet stoppasBrand logo
Prins Daniels dråpslag – firandet stoppas

I stället kommer 50-årsfirandet äga rum lördagen den 11 november på Kungliga slottet i Stockholm. Där kommer gästerna att anlända i sina finaste kostymer och vackraste klänningar.

Hela kungafamiljen, förutom prinsessan Madeleine med familj, kommer vara på plats för att gratulera honom. Räkna även med att kronprinsessan Victoria förberett ett vackert kärlekstal till sin make.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel
Lördagen den 11 november firas prins Daniel stort på Kungliga slottet.

Daniels krav inför firandet

Förutom Daniels alla vänner kommer så klart även hans familj, mamma Ewa, pappa Olle och systern Anna med familj, att närvara.

Firandet har planerats av hovet i det tysta. Även Daniel har varit väldigt mån om att hålla låg profil angående sitt firande och har haft som krav att det ska vara en privat tillställning.

– Det är en privat fest som äger rum på kungliga slottet. Prinsen har önskat att ha en större men privat fest, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Foto: TT

Annons