Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels kompiskrets – från doldisar till landets mäktigaste

19 nov, 2019, 10:00 
AvEmma Sanderberg
Från Ockelbo till Stockholms gräddhylla. När Daniel blev tillsammans med Victoria var det inte bara en kungafamilj som kom på köpet, även Victorias mäktiga kompiskrets blev Daniels nära vänner.
Annons

Även om prins Daniel har kvar en del kompisar från tiden innan han blev kunglig, har rollen i kungafamiljen verkligen satt sin prägel på kompiskretsen. Bland de han umgås med finns bland annat mäktiga entreprenörer och kända idrottare.

Peter Forsberg och prins Daniel spelar golf ihop

En nära vän till Daniel är ingen mindre än Peter “Foppa” Forsberg. Deras gemensamma intresse för golf gör att de ofta träffas med varsin klubba i handen. Under sommartid syns de också tillsammans på Öland på privata middagar och konserter.

Peter Forsberg och prins Daniel
Peter Forsberg och prins Daniel på Öland i somras.

En annan mäktig vän som står nära Daniel är H&M:s VD Karl-Johan Persson. Karl-Johan och hans fru Leonie har länge varit nära vänner till Victoria, och när Daniel kom in i bilden klickade han och Karl-Johan direkt. Leonie och Victoria började som klasskamrater, men de senaste åren har paren semestrat tillsammans och Victoria är gudmor till Karl-Johans och Leonies barn Ian.

Annons
Leonie och Karl-Johan Persson anländer till Estelles dop 2012.
Leonie och Karl-Johan Persson anländer till Estelles dop 2012.

En annan nära vän till prins Daniel är Peder Dinkelspiel. Peder är sedan 2003 gift med Victorias nära vän Caroline Dinkelspiel (tidigare Svedin) och de två paren umgås flitigt med varandra så fort tillfälle ges.

Victoria, Peder Dinkelspiel
Peder Dinkelspiel var självklart med och stöttade när prins Daniels lopp och Pep-dagen gick av stapeln i somras.

Marcus Wallenberg är prins Daniels nära vän

Jacob de Geer, izettles grundare, har varit med och föreläst tillsammans med prins Daniels Fellowship flera gånger och känner Daniel personligen efter flera år i samma kretsar. En annan som kopplas till prins Daniels Fellowship är Marcus Wallenberg. Marcus sitter i styrgruppen, men är också nära vän till prinsen själv.

Annons
Prins Daniel och Marcus Wallenberg.
Prins Daniel och Marcus Wallenberg.

Ett annat toppnamn som finns med bland Daniels kompisar är Alessandro Catenacci, vd för hotell- och restaurangkoncernen Nobis AB. Även Alessandro har ställt upp för Daniel och talat i samband med event som prins Daniels Fellowship har hållit i.

Alessandro Catenacci
Alessandro Catenacci, till vänster om prins Daniel.

Entreprenören Elin Kling, sitter också med i styrelsen för prins Daniels Fellowship och är en given kompanjon när Daniel ger sig ut för att föreläsa runtom i landet. I och med samarbetet har Elin och Daniel blivit nära vänner genom åren.

Foto: Johan Tegel/Kungahuset, TT

Annons