Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels och Victorias anställd har bestämt sig för att berätta– kommer fram i direktsändning

28 jun, 2023, 14:06 

Före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft har bestämt sig.

Annons

Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel brinner för aktivitet och rörelse. De pratar ofta om vikten av att röra på sig och att barn måste få chansen att röra på sig mer.

Victorias tuffa drottningskolaBrand logo
Victorias tuffa drottningskola

Det var därför som de startade Generation Pep, en organisation som jobbar för att unga ska röra på sig mer, och varje år samlar de barn i Hagaparken för en rad olika aktiviteter.

Strax innan organisationen lanserades värvade man den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft, som i dag arbetar som verksamhetschef för Generation Pep.

Carolina Klüft, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Carolina Klüft, kronprinsessan Victoria och prins Daniel brinner alla för att unga ska röra på sig mer.

Så är det att jobba med prins Daniel

Organisationen har idag tio anställda och Carolina Klüft har tidigare pratat varmt om både Victoria och Daniel.

Annons

– Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med.

– Vi har en avslappnad attityd mot varandra, prins Daniel är en människa som alla andra. Samtidigt respekterar jag givetvis hans roll och att han representerar en traditionell institution i Sverige, sa hon till Expressen 2017.

Carolina Klüfts nya jobb

Nu har Carolina Klüft landat ett annat jobb vid sidan av Generation Pep. I slutet av augusti kommer hon agera expert i TV4, när Friidrotts-VM i Budapest går av stapeln.

Annons

– Det känns både roligt och inspirerande att jobba med ett friidrottsmästerskap igen. Sverige har en intressant trupp till VM och det kan mycket väl bli några medaljer, utöver Duplantis som så klart är det stora guldhoppet, säger Carolina Klüft i ett pressmeddelande.

Carolina Klüft
Carolina Klüft har landat nytt jobb.

Foto: TT

Annons