Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels och Victorias hemliga fest - hemma hos kollegan

26 aug, 2023, 05:30 

Nu avslöjas Daniels och Victorias festbeslut.

Annons

Både prins Daniel och kronprinsessan Victoria vet hur viktigt det är att röra på sig. Det var också därför som de för sju år sedan lanserade hälsoinitiativet Generation Pep.

Se klippet: Här pikar Victoria DanielBrand logo
Se klippet: Här pikar Victoria Daniel

Organisationens syfte är att ge all barn och ungdomar i Sverige möjlgihet att leva ett hälsosammare liv genom att röra på sig mer och hitta en.välmående balans mellan stillasittande och fysisk aktivitet.

Redan vid start såg man till att knyta till sig idrottsprofilen Carolina Klüft. Faktum är att hon värvades redan innan organisationen hade lanserats och i dag arbetar hon som verksamhetschef för Generation Pep.

Carolina Klüft, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Carolina Klüft, prins Daniel och kronprinsessan Victoria är goda vänner.

Så knöt Daniel till sig Carolina Klüft

Att Carolina Klüft delar samma vurm för rörelse som Daniel och Victoria är inte speciellt konstigt. Hon har själv rört på sig hela sitt liv och vet hur viktigt det är att hålla igång kroppen.

Annons

– Det var prins Daniel och hans hovassistent som hörde av sig och bad om ett möte. Jag blev jättenyfiken såklart. Han presenterade idén och jag kände direkt att det låg mig nära. Hållbarhetsfrågor var ett område jag bottnade i och där jag kände att jag kunde påverka positivt, har Carolina Klüft sagt till Femina.

Carolina Klüft, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Carolina Klüft, prins Daniel och kronprinsessan Victoria har känt varandra i flera år.

”De är oerhört engagerade”

Organisationen har sedan starten utökats med flera tjänster. Carolina Klüft har med tiden också utvecklat en vänskapsrelation till både Daniel och Victoria – även om det främst är jobbet som är i fokus.

– Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med.

Annons

Victorias och Daniels hemliga fest

Men allt kan inte handla om jobb och när det är semesterledigt får man se till att hitta på saker med människor som man tycker om. Så när Carolina Klüft och maken Patrik anordnade en kräftskiva hemma i Järvsö såg de till att bjuda in kronprinsessparet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Jaså, det har ni hört talas om… Jo, men det stämmer att jag hade en fest i maj, säger Carolina Klüft till tidningen och berättar att hon inte vill avslöja vilka som var gäster på festen.

– Jag håller nog min fest privat, hehe.

Kräftskiva
Kräftskiva.

Foto: TT

Annons