Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels och Victorias kyssbild – påkomna när de trodde ingen såg

28 mar, 2024, 19:00 
Här kysser Victoria och Daniel varandra – när de tror att ingen ser!
Annons
Se klippet: Här pikar Victoria DanielBrand logo
Se klippet: Här pikar Victoria Daniel

De håller ihop i vått och torrt. Kronprinsessan Victoria stålsätter sig för att en dag bli Sveriges drottning, samtidigt som prins Daniel alltid finns vid hennes sida som en stan stöttepelare.

I dag går det knappt tänka sig en kunglig värld utan Victoria och Daniel som par, men när de träffades rådde stort hemlighetsmakeri och de fick smyga med sin kärlek.

Endast Victorias innersta krets och Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, visste om relationen. Det var också familjen Westlings faluröda kedjehus i Ockelbo som fungerade som en frizon i början av kronprinsessparets relation.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel smög med sin kärlek till en början.Fredrik Sandberg/TT

Victorias och Daniels första kyss

Det kom en tid då Victoria och Daniel inte längre kunde hålla kärleken hemlig. När Victorias nära vän Caroline Kreuger, som även var PT-kund till Daniel, hade födelsedagsfest på Restaurang J i Stockholm var både kronprinsessan och Daniel bjudna.

Annons

Fram mot kvällen hade Victoria och Daniel dragit sig undan de andra gästerna. Vid de stora fönstren ut mot vattnet omfamnade de varandra och kysstes – en händelse som fångades på bild.

– Helt öppet inför alla människor och rakt framför de öppna panoramafönstren. Utanför restaurangen väntade flera fotografer och kyssen fastnade naturligtvis på bild, skriver Johan T Lindwall i boken Victoria - Prinsessa och mamma.

Kyssen i Ockelbo

Efter kyssbilden blev det svårt att hålla relationen hemlig. Inte ens i självaste Ockelbo, där invånarna kommit överens om att inte röja några detaljer om Victorias och Daniels besök, lyckades man undkomma fotoblixtarna.

Annons

När de tillbringade påsken 2004 hos Daniels föräldrar, knäppte en fotograf en bild på när Daniel visade sin kärlek och uppskattning till Victoria genom att ge henne en puss på kinden.

Sex år senare skulle Victoria och Daniel säga ”ja” till varandra i Storkyrkan i Gamla stan. Ockelbosonen hade blivit prins – och startat sin kungliga resa vid Victorias sida.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Påsken 2004 fastnade Daniel och Victoria på bild när de besökte Ockelbo.ROGER VIKSTROM/Expressen

Foto: TT

Annons