Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Daniels och Victorias okända beslut med barnen – nu är det bekräftat

02 feb, 2024, 18:00 
Kronprinsessan Victorias och prins Daniels beslut sticker ut.
Annons

Kronprinsessan Victoria växte upp i det kungliga rampljuset. Hon är van att omge sig med lyx och flärd i form av galamiddagar och exklusiva fester. Familjen har även lyxiga bostäder på lite olika platser i Sverige: Haga slott i Solna, Fågelbro i Värdmö och Solliden på Öland.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Just att omge sig med den svenska naturen är något som ligger både Victoria, prins Daniel och barnen prinsessan Estelle och prins Oscar varmt om hjärtat. I flera intervjuer har de berättat hur härligt det är att befinna sig bland viskande träd och får energi av skog, hav och fjäll.

Annons

– Jag är väldigt mycket för att vara ute mycket i skog och natur. Nu låter jag sjukt hurtig, men jag tycker det och barn gillar också det, sa Daniel i en intervju i Nyhetsmorgon förra året.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria älskar att vara ute i naturen
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria älskar att vara ute i den svenska naturen med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar.Kungl. Hovstaterna

Victorias glädje i naturen

Förra året besökte Victoria Tivedens nationalpark. Då hade hon med sig hunden Rio och på bilder kunde man tydligt se att Victorias vurmande för naturen även hade smittat av sig på det fyrbenta djuret.

Med ett imponerande fotarbete rörde han sig skickligt mellan träd och stenar, oich när skogens hinder blev för övermäktiga såg Victoria till att fånga upp Rio och bära honom över de svårare delarna.

Annons

– Jag är en sådan som tycker om att springa, vara ute och uppleva årstider. Det är jätteviktigt för mig på något sätt att inte gå miste om årstiderna för då känner jag en stress, har Victoria sagt till Naturmorgon i P1.

”Säger väl en hel del!”

Även om Victoria verkar i en värld som ofta tycks vara lyxig och extravagant, så har både hon, Daniel och barnen en faiblesse för det lite mer simpla livet.

Kungaexperten Karin Lennmor har i en krönika i Expressen skrivit att Victoria kommer bli en utmärkt drottning eftersom hon hela tiden har fötterna på jorden.

Annons

”Kronprinsessans syskon reser på lyxsemestrar till S:t Tropez, Florida eller schweiziska Alperna, men Victoria och Daniel väljer hellre att åka med ungarna och campa i Härjedalen. Det säger väl en hel del!”.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria klappar ett träd i skogen.Christine Olsson/TT /TT

Foto: TT

Annons