Daniels och Victorias oväntade beslut – här gör paret något de ALDRIG gjort förut

Daniels och Victorias oväntade beslut – här gör paret något de ALDRIG gjort förut
Victoria och Daniel ska på en resa. Destinationen? Någonstans de aldrig varit tidigare.
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är inte rädda för att lämna Stockholms län, bege sig ut i landet och uppleva kungariket i dess fulla prakt. Så sent som i januari var de i Höganäs i Skåne för att kika närmre på företagsklimatet i Kullabygden.

Annons

Nu ska Victoria och Daniel i motsatt riktning – norrut. Kronprinsessparet ska nämligen göra en två dagar lång utflykt till Norrland och besöka en rad orter: Haparanda, Luleå, Överkalix och Övertorneå.

Annons

Victoria och Daniel åker till Norrland

Daniel och Victoria var på besök hos Stadsmissionen.
Daniel och Victoria matchar ofta sin klädsel under besöken.

Miniturnén, som pågår 9-10 mars, avslutas alltså i Övertorneå, en liten kommun som kan ståta med sammanlagt 1917 invånare. Victoria och Daniel kommer att välkomnas av kommunalrådet Tomas Mörtberg.

– Det är jätteroligt. Vi ser mycket fram emot det. Just nu har vi massor med snö, men jag hoppas att vårsolen visar sig från sin bästa sida när de är här, säger Tomas.

Victoria och Daniel har aldrig varit på officiellt besök i Övertorneå tidigare. Faktum är att man måste gå tillbaka åtskilliga decennier för att hitta senaste gången då den svenska kronan hade en representant på plats där.

Annons

– Kungen var här 1978. Det är alltså över 40 år sedan, säger Tomas.

“Passar som handen i handsken”

Victoria och Daniel har som alltid ett späckat program. Under Norrlandsresan får de till en kombination av sina intressen: hållbarhet, sociala frågor och entreprenörsskap.

– De ska till exempel besöka ett äldreboende här. Sedan ska de till en lokal lanthandel som två unga tjejer driver och håller flytande, och så ska de träffa en kvinna som ska bygga en konsthall i Tornedalen. Vi har dessutom ett utbildningsprogram, Utbildning Nord, där det lärs ut på tre olika språk, svenska, norska och finska, som de ska titta på. Programmet fyller 50 år i år, så då passar det som handen i handsken att kronprinsessan och prinsen är här och hälsar på, säger Tomas.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Daniels och Victorias oväntade beslut – här gör paret något de ALDRIG gjort förut”

 1. Maria Hagel skriver: 27 februari, 2020

  Det heter Norrbotten, när skall ni lära er‼️


 2. josefin skriver: 27 februari, 2020

  sedan kan de ju besöka IKEA för att inte tala om Max Hamburgare som stammar härifràn norr – entreprenörsandan.


  1. AnnaS skriver: 28 februari, 2020

   De är så hälsomedvetna att de säkert inte äter hamburgare…för att inte tala om pommes frites. Men Max har väl, i likhet med MacD, sallader på menyn:-)?


  2. josefin skriver: 28 februari, 2020

   Anna S, nu är ju inte hamburgare mer hälsovàdligt än annat rött kött(som ju KPs pappa med stor förtjusning föder upppà Stenhammar). Burgaren är inte synonym med pommes frites o sàs – det är tillval eller frànval ju


 3. Sara skriver: 28 februari, 2020

  Jadå, flera olika sallader och de är goda! Det erbjuds även välsmakande vegetariska och veganska alternativ, så det hälso-och miljömedvetna paret torde lugnt kunna luncha där…


 4. Stenne skriver: 28 februari, 2020

  Maria, journalisterna lär sig aldrig de bor ju och verkar till 90 procent i Storstadsregionen.


 5. Mon skriver: 28 februari, 2020

  Stenne, har du glömt arr Sverige har en hel del landsortspress där det jobbar journalister. Där till lokala tv redaktioner och radio diton. Var har du fått siffran 90 procent ifrån? Undrar en fd journalist som vet hur viktigt det är med källkritik.


 6. konsttanten skriver: 28 februari, 2020

  Löjligt förslag om IKEA och Max!!
  V&D bestämmer själva vilka de besöker med dess syfte.


  1. josefin skriver: 29 februari, 2020

   nej konsttanten förhoppningsvis gör de de besök som värden önskar, i enlighet med inbjudan. sà klart du tycker förslag är dumma, eftersom du saknar ideer själv. släpp loss lite.


 7. Daga skriver: 28 februari, 2020

  Mon Bra att du säger ifrån! Landsortens ihärdiga journalister på små tidningar,vet vilket bra jobb de åstadkommer ofta med liten personalstyrka och med små medel. Jag är glad att Kronprinsessparet gör den här norrlandsresan för människorna de möter och att norra delen av landet får visa upp sitt eget unika livsmönster och personligheter,men även att kungligheterna får uppleva det vackra kalla och vinterhärliga landskapet.Jag är faktiskt lite avis på dem,på den vita snön,knarret under skon i vinterkvällen,norrländska stjärnhimlen och de friska ångande andetagen.Mvh Daga


 8. Elna skriver: 28 februari, 2020

  Norrbottensresa, när jag åker till Stockholm så säger inte jag att jag ska åka till Svealand.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar