Daniels och Victorias oväntade besök igår – som hölls hemligt

Daniels och Victorias oväntade besök igår – som hölls hemligt
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var upptagna under gårdagen. De var nämligen på ett studiebesök – som allmänheten inte fick höra om.
Annons

Kronprinsessparets aktiviteter brukar skrivas in på kungafamiljens kalender, som är åtkomlig för allmänheten. Där kan man läsa en lista på allt som våra kungligheter hittar på i form av officiella besök.

Annons

Men när kronprinsessparet besökte Stadmissionens centrallager i Skärholmen och Hägersten i går torsdag, skedde det utanför kalendern.

Annons

Daniel och Victoria på besök

Daniel och Victoria var på studiebesök tillsammans.
Daniel och Victoria var på studiebesök tillsammans.

Ulrika Näsholm på Hovets informationsavdelning berättar varför inga andra än de direkt inblandade fick höra något om besöket.

– Kungafamiljens dagliga uppdrag utgörs av både externa och interna programpunkter och i kalendern publicerar vi ett urval av Kungafamiljens officiella aktiviteter/programpunkter. Då detta var ett besök där varken media eller allmänhet hade möjlighet att delta var det inte publicerat i kalendern, säger Ulrika.

Annons

Besöket var såklart uppskattat av Stadsmissionens anställda – som chans att skaka hand med kronprinsessparet.

– Under besöket fick Kronprinsessparet en uppdatering om Stockholms stadsmissions verksamhet. Samt det arbetet Stockholms stadsmission gör kring hållbart företagande, så som arbetsträning vilket är en viktig anledning till att Stockholms stadsmission driver sociala företag som second hand och Matmissionen, säger Ulrika.

“Hon är vår beskyddare”

– Kronprinsessan är beskyddare för Stadsmissionen. Hon var inbjuden på ett studiebesök, säger Maria von Sydow, pressekreterare på Stadsmissionen.

För Daniel och Victoria var detta absolut inte ett studiebesök i mängden. Margareta Thorgren på Hovets informationsavdelning berättar varför.

Annons

– Det här handlar ju om organisationer som arbetar för utsatta människor. Det är frågor som hela kungafamiljen brinner för och som de vill hjälpa till att ge uppmärksamhet, säger hon.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Daniels och Victorias oväntade besök igår – som hölls hemligt”

 1. Monarkist skriver: 7 februari, 2020

  Det besöket var ett bra val av er två.


 2. josefin skriver: 7 februari, 2020

  “hittar pa”var ett bra uttryck


  1. konsttanten skriver: 7 februari, 2020

   josefin: SLUTA!!


 3. Kristiina från Turku skriver: 7 februari, 2020

  Victoria och Daniel har besökt Stockholms Stadsmission många gånger. Så kalendern kan se tom ut men Victoria och Daniel arbetar mycket ändå. Kronprinsessparets stiftelse berättar på deras webbsida, att Daniel närvarade vid deras organisationsträff onsdag den 5 februari. De organisationer som får stöd från stiftelsen samlades för en träff på Kungliga Slottet. Syftet med träffen var att organisationerna skulle lära känna varandra samt utbyta erfarenheter.
  http://www.kronprinsessparetsstiftelse.se/aktuellt/nyheter/2020-02-06-organisationstraff-pa-kungl.-slottet.html


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar