Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels offer för Victoria – vändningen i relationen

01 jul, 2020, 20:00 
Det är ingen lätt uppgift att vara tillsammans med en kronprinsessa – och Daniel Westling har fått göra många uppoffringar.
Annons
7 saker du inte visste om prins DanielBrand logo
7 saker du inte visste om prins Daniel

När Daniel mötte Victoria var det som vi alla vet i egenskap av hennes personliga tränare. När det belv känt att de båda var ett par gick han in helt för att stötta Victoria i hennes roll som tronarvinge och representant för Sverige, något som förstärktes extra mycket efter deras bröllop för tio år sedan.

Ungefär ett halvår innan bröllopet, vid årsskiftet 2010, avslutade han officiellt sin gymverksamhet och styrelseuppdrag för att gå i “prinsskola”. Han ägnade ett års tid till att lära sig mer om kungahuset och hur man beter sig som prins. Som lärare hade han dåvarande vice ceremonimästaren vid hovet, brigadgeneral Jan-Eric Warren, och han hyllade sin elev för hans flit.

– Daniel Westling sparar verkligen ingen möda, berättade Jan-Eric för Svensk Damtidning då när det begav sig.

På programmet stod också statskunskap, riksdagens och regeringens arbete, statlig och kommunal förvaltning, svensk historia och kulturliv.

Fysisk aktivitet och motion är fortfarande en hjärtefråga för prins Daniel. Därför startade de Generation Pep, som ska få fler barn att röra på sig i vardagen, så bra initiativ!
Fysisk aktivitet och motion är fortfarande en hjärtefråga för prins Daniel. Därför startade de Generation Pep, som ska få fler barn att röra på sig i vardagen, så bra initiativ!

Daniel Westlings gymkedja såldes

För två år sedan kom även nyheten om att de tre Balance-gymmen, som han fortfarande var majoritetsägare av, sålts. Det var Sats som köpte upp den mindre kedjan som Daniel hade startat tolv år tidigare.

Nu är det ett årtionde sedan Daniel blev prins, och han har hållit fast vid sitt beslut om att ge upp sin karriär till förmån för Victoria. Med en kronprinsessa som fru blir vissa saker mer komplicerade, som val av plats att bo på och att ha tid för att underhålla en egen vänkrets. Men vi tror Daniel trivs som fisken i vattnet och inte tvivlat en sekund på att han gjort rätt val!

Foto: TT

Annons