Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels okända beteende bakom stängda dörrar – ingen visste något

05 feb, 2024, 10:00 
Prins Daniels fina beslut kommer nu upp till ytan.
Annons

När prins Daniel träffade kronprinsessan Victoria visste han att livet skulle förändras. Att vandra runt i det kungliga rampljuset är något helt annat än vad han var van vid efter sin uppväxt i Ockelbo.

Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”Brand logo
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”

Sitt kungliga uppdrag har han tagit på stort allvar. Han följer ofta med Victoria när hon reser runt i världen för att representera Sverige och stolt står han bakom sin hustru när hon formas till Sveriges blivande drottning.

– Jag har haft en sådan fantastisk tur att överhuvudtaget träffa någon som vill vara med mig på den här resan och finnas där som ett stöd – och som också går in för sin nya roll så genuint och med så mycket liv och lust, säger Victoria i SVT-dokumentären ”Prins Daniel 50 år”.

Annons
Prins Daniel
Prins Daniel.Pontus Lundahl/TT

Daniels jobb i det tysta

Daniel har även valt att engagera sig lite extra i frågor som inte har med hans förpliktelser som kunglig att göra. Det kom fram när TV4-stjärnan Anders Pihlblad följde kungafamiljen i TV4:s ”Kungahuset 2023”.

Prinsen har nämligen i det tysta varit ett viktigt stöd för personer som genomgått någon slags transplantation, berättar Anders Pihlblad och säger att Daniel har ett väldigt stort hjärta.

– Han bryr sig verkligen om frågorna och människor som han träffar i alla engagemang han har. Inte minst frågor som handlar om organdonation, säger Anders Pihlblad till Svensk Dam och fortsätter:

Annons

– Jag har fått höra från andra att han dykt upp efter att någon opererats som någon slags överraskning. Jag har förstått som att de tagit det här till sig och blivit väldigt glada av att se prinsen på avdelningen .

Daniel: ”Märker inte det i dag”

Som de flesta vet vid det här laget, föddes prins Daniel med en njursjukdom. Den upptäcktes i tid och den 27 maj 2009 genomgick han en sex timmar lång njurtransplantation på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

Annons

– Jag märker inte det idag, mer än att man tar mediciner varje dag för att njuren ska trivas. Jag har haft tur, det finns ju flera hundra människor som står i kö för att få ett organ.

– Den här stressen… det är ju hemskt att inte vara frisk och att då behöva vänta år ut och år in. Vissa överlever ju inte på grund av väntan på sitt organ, har Daniel sagt.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel jobbar mycket i det tysta och har, enligt TV4-stjärnan Anders Pihlblad, ett stort hjärta.Henrik Montgomery/TT

Foto: TT

Annons