Daniels oväntade relation med världsstjärnan – nu kommer sanningen fram

12 jun, 2023, 14:06 

Golfstjärnan avslöjar nu prins Daniels okända vänskap.

Annons

Om somrarna är det inte helt otänkbart att man får se prins Daniel i en piké, sportig keps, solglasögon och med golfklubban i handen – redo att visa sin skicklighet att sätta bollen i hålet.

SE FILMEN! Här anländer prins Daniel till Victoriagolfen – tjuvstartar firandet för kronprinsessan
SE FILMEN! Här anländer prins Daniel till Victoriagolfen – tjuvstartar firandet för kronprinsessan

Sedan barnsben har han ett gediget sportintresse. I Ockelbo växte den sportiga prinsen upp nära fotbollsplanen och hockeyrinken, vilket passade honom som handen i handsken.

Med åren har golfen blivit något av hans grej. Varje år slår han traditionsenligt ut bollen på Ekerums golfbana på Öland, dagen före kronprinsessan Victorias födelsedag.

Prins Daniel ute på golfbanan
Prins Daniel ute på golfbanan.

Prins Daniels golfrundor med världsstjärnorna

Under åren har han haft sällskap av kända personer. Bland annat har den före detta ishockeystjärnan Peter Forsberg och den rutinerade programledaren Peter Jihde spelat golf med prinsen.

Annons

För någon vecka sedan visade den sportiga kungligheten att golfen var tillbaka på allvar. Då befann han sig på Ullna golfbana, inför förberedelserna inför tävlingen Scandinavian Mix.

På plats var även golflegendaren Annika Sörenstam. På bilder kunde man se hur de skrattade, pratade lite ledigt med varandra och verkligen såg ut att njuta av varandras sällskap.

Annika Sörenstam: ”Jättetrevlig!”

Den trevliga golfrundan kunde senare bekräftas av Annika Sörenstam, som mycket riktigt avslöjade att det varit trevligt att få spela lite golf med prins Daniel.

– Han är jättetrevlig! Jag har träffat honom några gånger förut och vet att han är väldigt sport- och golfintresserad. Han är en kul kille, golfbiten helt klart, sa hon till Aftonbladet.

Annons
Prins Daniel och Annika Sörenstam
Prins Daniel och Annika Sörenstam trivs i varandras sällskap.

Daniels oväntade vänskap

Ja, att Daniel syns med golfproffs är inget nytt. För åtta år sedan värmde han upp tillsammans med Henrik Stenson inför den stora golffesten Nordea Masters.

För fem år sedan satt Daniel och Henrik dessutom vid samma bord under Idrottsgalan, vilket vittnade om att även verkade ha hittat varandra utanför golfbanan.

I en intervju med Expressen berättar nu Annika Sörenstam mycket riktigt att Daniel och Henrik kommer väl överens, och att prinsen även varit över Atlanten för att spela lite golf.

– Jag vet att han är kompis med Henrik och att de har spelat lite med varandra hos Henrik i Orlando. Han kanske kan komma förbi mig någon gång, säger hon.

Annons
Henrik Stenson och prins Daniel
Henrik Stenson och prins Daniel testar sina svingar.

Foto: TT

Annons
I annonssamarbete med Dermarome