Daniels överraskning till Victoria – som slutade i katastrof

kronprinsessan victoria prins daniel
Ibland är det värt att dra på lite extra när något ska firas, och Victorias 40-årsdag var just ett sånt tillfälle. Men alla uppskattade inte firandet lika mycket.
Annons

I flera månader hade Daniel smugit med planerna för Victorias 40-årsfest som skulle äga rum på Haga ett par veckor efter det faktiska födelsedatumet. När kronprinsessan anlände till slottet väntade vänner och utländska kungligheter på henne under stora partytält.

Annons
Annons

Bland gästerna finns såklart syster Madeleine och Chris O’Neill, men även andra kända ansikten var med och firade kronprinsessan, som Peter Forsberg med sambo, Caroline “Kling” Dinkelspiel med maken Peder och Charlotte Bonde. Bland de utländska gästerna fanns till exempel norska kronprins Haakon och Märtha-Louise.

Festen hade strandtema och det firades hela natten ute på Haga slott. Mat lagades av kockar från Operakällaren, och på plats fanns både fotograf och underhållning.

Victoria firades ordentligt när hon fyllde 40, först i Stockholm, sedan på Solliden och ett par veckor i efterhand på slottet Haga.

Privata festen lockade hundratals gäster

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade att festen var Daniels initiativ men ville inte kommentera ytterligare med tanke på att det var ett privat firande, till skillnad från det stora firandet i både Stockholm och på Solliden med kortege och te deum.

– Hovet kan bekräfta att det är en födelsedagsfest för kronprinsessan Victoria. Det är en överraskning från prins Daniel. I övrigt har hovet inga kommentarer, då festen är just privat, sa Margareta Thorgren i samband med firandet.

På morgonen av hennes 40-årsdag hölls det tacksägelsegudstjänst i Slottskyrkan i Stockholm.

Men det var inte alla som var lika imponerade. Även om Haga slott ligger ganska isolerat så var festentillräckligt livlig för att störa grannarna, som hölls vakna trots att de befann sig 500 meter bort från festen. En av dem var Stefan Sahl, som intervjuades av Aftonbladet dagen efter festen.

– Det är klart att man ska få ha kalas en lördagkväll men det normala är att man dämpar ljudet vid 12-tiden. Jag skulle aldrig kunna ha en sån fest hemma hos mig utan att någon ringde polisen, säger Stefan till tidningen.

Victoria på Haga Slott.
Den privata festen hölls hemma på Haga, och det var Daniel som hade planerat allt!

Hade högre förväntningar på kronprinsessan

Han hade inte tidigare varit med om störande ljud från sina kungliga grannar på Haga, så den här kvällen förändrade bilden han hade av kronprinsessparet.

– De låter ju påskina att de är helt vanliga, omtänksamma människor. Tydligen är det bara en fasad. När det gäller deras egna privata vanor så tas det ingen hänsyn utan man kan utan vidare störa en mindre stadsdel en hel natt. Vi borde kunna förvänta oss något bättre från en blivande statschef.

Foto: TT
Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Daniels överraskning till Victoria – som slutade i katastrof”

 1. Lotta skriver: 11 augusti, 2020

  Vilket gnäll, Kronprinsessan fyller 40 år bara en gång i livet. Tror inte att det festas högljutt i övrigt.


 2. Agneta Johnsson skriver: 11 augusti, 2020

  Det är alltid lika underbart att läsa om den varma Kronprinsessan och hennes Prins som under den kungliga manteln, är som vi andra och vill fira en bemärkelsedag tillsammans med släkt och vänner och ha roligt dessutom.
  Så sorgligt med detta gnäll. Är det ett utslag av avundsjuka. Vad betyder väl en sömnlös natt. Det kan man ta igen men inte en 40-årsdag.


 3. annica skriver: 11 augusti, 2020

  Tydligen kommer inte ens kungligheter undan det gissel som helt uppenbart drabbar alla, dvs gnälliga grannar utan eget liv. Om det inte annars hörs oljud från Haga kunde den uppenbart avundsjuka grannen hålla sig för god för att gå ut i media och beklaga sig över en (1) födelsedagsfest.

  Gnällspikar och missunsamma grannar är tydligen ett demokratiskt fenomen som drabbar lika om man så bor i slott eller koja.


 4. A.M.Engvall skriver: 11 augusti, 2020

  Jag vet inte hur gammal den klagande grannen är. Ung och av någon anledning inte passade in på festen kanske någon äldre som glömt bort hur kul det festliga runt att fylla 40 år var. Tråkigt. Vi får hoppas på att det kommer nya årsdagar att fira och att grannen har tagit sitt förnuft till fånga, sitt pick och pack och flyttat ut på vischan. Där kan fågelsång behaga. Och ingen längre på Slottet Haga klaga.
  Vänligen
  A.M.E.


 5. Farbrorn Blå skriver: 12 augusti, 2020

  Det normala är att meddela sina grannar om att man avser hålla en fest – som kan bli högljud – och hur länge den förväntas pågå.
  Det finns de facto människor som har ett arbete även på helger och behöver sin nattsömn. Jag skulle inte vilja bli akutopererad av en läkare som är irriterad och oskärpt för att denne fått sin nattsömn förstörd. Vill du?
  Att hovet borde skickat ut ett meddelande till de närmaste grannarna är rimligen det minsta man kan begära. Det tillhör vanligt hyfs.


 6. Lotta skriver: 12 augusti, 2020

  Farbror Blå
  Du tillhör också gnällspikararna som blir upprörd av en fest som sker en gång på tio år. Synd att du inte blev bjuden på festen.


  1. Farbror Blå skriver: 12 augusti, 2020

   Det krävs ett visst mått av öppet sinnelag för att se annat än gnäll när en annan vinkel än din delges.
   Har man ett hel hovstat till sitt förfogande är det ingen extra börda att meddela grannarna. Som sagt, ett helt normalt beteende för de flesta människor som inte bor ensligt i skogen. I varje fall i de bostadsområden som jag har egen erfarenhet ifrån.


  2. Farbror Blå skriver: 12 augusti, 2020

   Du Lotta förefaller ha stora svårigheter med att lyssna på, respektera och acceptera andras synpunkter och infallsvinklar. Det krävs att man nått en viss mognad för att kunna skilja på sak och person. Det går tyvärr inte att diskutera i sakfrågor med dig då jag upplever att du är obehagligt konfrontativ och spydig i ditt sätt att agitera.
   Det ger alldeles säkert en kortvarig tillfredställelse av att känna ” där fick du” men i långa loppet dödar det diskussionen och du vaggas in i tryggheten av att du vet bäst och alla andra är idioter.


 7. Elin skriver: 12 augusti, 2020

  Du Lotta sköt dig själv och låt andra få skriva vad dom vill utan att du leker polis!


  1. Farbror Blå skriver: 13 augusti, 2020

   Tack Elin,
   Bra att du säger ifrån!
   De som gnäller på skribenterna är de verkliga gnällspikarna.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar