Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels plötsliga motfråga i sändning – TV4-reportern reagerar direkt

20 sep, 2023, 14:00 

Här blir det ombytta roller – mitt under direktsändningen i TV4.

Annons

Prins Daniel har alltid älskat att röra på sig. Själv växte han upp nära både fotbollsplan och hockeyrink, och det är inte för inte som prinsen från Ockelbo i vissa kretsar fått epitetet sportprinsen.

Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

Det var också därför som han för några år sedan grundade organisationen Generation Pep, som riktar sig till barn och unga i hopp om att de ska röra på sig mer under både skola och fritid.

– Det ser inte så bra ut. Det är bara två av to som rör på sig tillräckligt mycket i Sverige, så här har vi ett jobb att göra, säger prins Daniel när han under onsdagen intervjuas av TV4-reportern Carolin Björnerhag.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria på plats i Uppsala i samband med Allemansrättens dag.

Prins Daniels ärliga ord

Under dagen har Daniel befunnit sig i Uppsala för att uppmärksamma Allemansrättens dag, där han än en gång pratat varmt om rörelse i naturen och vikten av att ta sig ut i det gröna.

– Det är ju så otroligt många positiva saker med att kunna röra sig ute i naturen. Ta man sig ut i grönområden rör man sig mer, sänker stressnivåerna i kroppen – det är väl ett bra argument bara det.

– Sen så tycker jag det är viktigt att vi lär oss ta hand om naturen, och blir man kompis med sin natur och gillar att vara ute tar man också ett större ansvar, säger den sportiga prinsen.

Annons

Daniels plötsliga vändning mitt under intervjun

Carolin Björnerhag ställer frågor om vad Daniel tycker om allemansrätten, om han själv brukar vara ute mycket i naturen och röra på sig. Svaret är inte helt oväntat ja och efter att ha svarat på ett gäng frågor bestämmer han sig för att själv agera reporter.

– Hur är det med dig? Är du ute mycket i skogen? frågar han TV4-profilen som reagerar blixtsnabbt på den plötsliga frågan:

– Ja, jag är ändå ute mycket i naturen. Jag löptränar en del och då gillar jag att springa i skogen, men just det här med att tälta är kanske inte riktigt min grej.

Annons
Prins Daniel
Prins Daniel bestämmer sig för att agera reporter i TV4 och börjar ställa frågor till journalisten Carolin Björnerhag.
Carolin Björnerhag
Carolin Björnerhag reagerar direkt och svarar att hon faktiskt brukar vara ute i naturen och springa ibland.
Annons

Foto: TT/TV4

Annons