Daniels plötsliga resa till USA – därför åker han

25 feb, 2022, 17:40 

Prins Daniel ska på en fem dagar lång resa till USA redan om två veckor.

Annons
GRATTIS ESTELLE! Här är dina första 10 år – på film
GRATTIS ESTELLE! Här är dina första 10 år – på film

Prins Daniel och Victoria har en tumultartad tid bakom sig men nu ser de framåt! Med mängder av spännande uppdrag framför sig i kalendern finns det ingen anledning att stanna upp, och båda makarna tar sig an utmaningarna med full entusiasm.

Ett av prins Daniels viktigaste uppdrag den här våren kommer vara en entreprenörsresa med Prins Daniel Fellowship, och navigationen är inställd på inget mindre än USA och hjärtat av innovation, Silicon Valley utanför San Francisco.

Recept.se Nyhetsbrev

Det är en resa som planerats under en lång tid men skjutits upp på grund av pandemin, berättar Daniel Urso på hovets kommunikationsavdelning i ett mail.

– Prins Daniels Fellowship anordnar återkommande entreprenörsresor för att nya entreprenörer tillsammans med etablerade företagsledare som mentorer ska inspireras av framgångsrika exempel på entreprenörskap och innovation. Silicon valley i USA är ett område med många ledande exempel på forskning och entreprenörskap.

Annons

Besöker två städer i USA

Efter Silicon Valley går färden mot Seattle, där prins Daniel hoppas få träffa spännande affärsmänniskor.

– Seattleområdet har en framstående företagsamhetskultur och företag i framkant av flera framtidsbranscher. Tidigare resor med Prins Daniels Fellowship har genomförts till Singapore, Tyskland och Finland.

Varje företag som ska besökas på resan är noga utvalt med ett antal kriterier i åtanke.

– Resan har planerats av styrgruppen för Prins Daniels Fellowship, som är del av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Prinsen ingår i styrgruppen tillsammans med företagsledare och kunniga medarbetare vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). De har valt ut intressanta företag, institutioner och forskningscentra inom bland annat innovationsekonomi, bioteknologi, batteriutveckling, näthandel och aeronautisk forskning, skriver Daniel Urso.

Annons