Daniels revansch – visar sig efter orosmolnen

Kungafamiljen krymper och Victorias och Daniels roll blir allt viktigare. Men kommer prinsen orka? Den frågan har flera ställt sig den senaste tiden. Men visar sig Daniel igen och orosmolnen skingrar sig.

Kungens beslut, om att fem av sju barnbarn inte längre ska kallas Kungliga Högheter, betyder i förlängningen att prinsessan Madeleines och prins Carl Philips familjer kliver lite åt sidan medan kungaparet och Victoria och Daniel tar det största ansvaret för den kungliga representationen.

Prins Daniel har fått en större arbetsbörda

Reaktionerna har varit många och diskussionerna har även handlat om Daniels situation. Han kommer också att få en större arbetsbörda och många har undrat hur Daniel ska orka. En del tycker dessutom att prinsen har sett mer sammanbiten ut än tidigare.

kronprinsessan victoria island prins daniel

Prins Daniel visar sig igen. Nu börjar en tre dagar lång resa i Bosnien och Hercegovina tillsammans med kronprinsessan Victoria.

Nu kommer dock beviset på att prins Daniel mår prima. Han har landet i Bosnien och Hercegovina för ett officiellt besök tillsammans med kronprinsessan Victoria. Och energin är som den alltid är; på topp!

Daniel har själv talat om sin hälsa, och det faktum att kungafamiljen har väldigt oregelbundna arbetstider, och enligt honom fungerar arbetstempot bra. Han har inga problem med att resa land och rike runt tillsammans med Prins Daniels Fellowship samtidigt som han gör sig redo för längre utlandsresor med sin hustru.

Viktigt med återhämtning

De orosmoln som bubblade upp i samband med kungens beslut, och den nya rollfördelningen i kungafamiljen, har alltså ingen grund. Däremot vet Daniel hur viktigt det är med återhämtning. Efter det tre dagar långa besöket kommer han därför vara ledig i helgen för att sedan kunna ta nya tag nästa vecka.

Då väntar ett seminarium med anledning av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens 100-årsjubileum och sedan ska även Victoria och Daniel ha möte med sin stiftelse.

Ingen rast och ingen ro – men prins Daniel gillar det höga tempot!

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: