Daniels stora beslut bara dagar före jul – väljer att agera

22 dec, 2022, 11:12 
https://image.svenskdam.se/ibraheemalsalman.jpg.jpg?imageId=8910732&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Ibraheem Alsalman

Nu står det klart att prinsen tar ut ytterligare pengar från bolaget.

Annons
Kungafamiljen splittras över jul – Silvias sorg
Kungafamiljen splittras över jul – Silvias sorg

Det går bra nu för prins Daniel ekonomiskt. Hittills i år har han plockat ut många miljoner ur sitt bolag.

Det hela handlar om att det exklusiva gymmet Master Training har blivit en riktigt framgångssaga för prins Daniel. Förutom att det var där han träffade sitt livs kärlek kronprinsessan Victoria, har det även gett klirr i prinsens privata kassa.

För så här ligger det till.

Daniels ägarbolag Formwij AB ägde tidigare 70 procent i friskvårdsbolaget Lapada AB – som är aktieägare i Master Training. Men strax innan pandemin slog till så sålde Lapada hälften av sitt innehav i gymkedjan – vilket motsvarade 30 miljoner kronor.

Svensk Damtidning har tidigare rapporterat om att 2021 så landade det egna kapitalet på närmare tolv miljoner kronor. Strax därefter tog prins Daniel ut tio miljoner kronor och den 5 oktober beslutades det på en bolagsstämma att Daniel tar ut ytterligare tio miljoner. Totalt hade det blivit 20 miljoner kronor alltså - det är bra pengar om inte annat.

Annons

Daniels stora beslut bara dagar före jul – väljer att agera

Nu står det klart att Daniel tar ut ytterligare 2,3 miljoner vilket innebär att han har totalt tagit ut 22,3 miljoner 2022, rapporterar Expressen.

Tidningen skriver vidare att kungahusets ekonomichef Jan Lindman sa så sent som i oktober i år att Daniel fortfarande är intresserad av att investera långsiktigt.

Vad pengarna går åt är lite oklart. Svensk Damtidning kunde tidigare i år avslöja att en del av pengarna kommer att spenderas på kronprinsessfamiljens nya sommarhus på Värmdö!

Daniel har inte tagit ut så pass stora summor någonsin. Innan 2021 hade han inte tagit ut något överhuvudtaget sedan 2016, då han plockade ut 2,2 miljoner.

Men Värmdö-huset verkar vara något som Daniel vill investera stort i. Han och Victoria köpte tomten 2020 och fick bygglov i fjol.

Annons