Daniels stora oro för mamma Ewa – efter hemska nyheten

Daniels oro för Ewa Westling.

Prins Daniels hemort Ockelbo har drabbats hårt av coronaviruskrisen.

Coronaviruspandemin har slagit hårt mot hela världen – och Sverige är ett av de länder som är värst drabbade, sett till antalet dödsfall per capita.

Stockholm har drabbats värst i Sverige, följt av Västra Götaland och Östergötland. På elfte plats kommer Gävleborg, där prins Daniels hemort Ockelbo ligger.

Plats 11 av 21 – det är inte den värsta positionen för en svensk region just nu. Men i Gävleborg är det just Ockelbo som drabbats värst. Lokaltidningen Arbetarbladet rapporterar att Ockelbo kommun har flest dödsfall relaterade till covid-19 sett till invånarantal – detta enligt siffror från början av månaden.

– Det är väldigt tråkigt att se de här siffrorna. Men i en liten kommun med nära 6 000 invånare påverkas statistiken väldigt starkt av bara några få smittade eller avlidna. Det kan bli lite missvisande, säger Ann-Katrin Sundelius, tillförordnad kommunchef, till Arbetarbladet.

Fristaden i Ockelbo betyder allt för Victoria

Ockelbo är prins Daniels och kronprinsessan Victorias älskade fristad. Där bor fortfarande Olle och Ewa Westling och det är dit kronprinsessparet flyr då de vill komma undan allt ståhej i vardagslivet.

Både Victoria och Daniel är väldigt nära Ewa Westling. När Ewa lärde känna kronprinsessan var romansen mellan henne och Daniel fortfarande hemlig. Familjen Westling tog emot sin nya svärdotter med öppna armar samtidigt som de var ytterst medvetna om den kungliga diskretionen. I Ockelbo kunde Victoria och Daniel vara ifred. Där kunde de lära känna varandra i lugn och ro.

Kronprinsessparet var måna om att stärka sin relation innan den nådde offentligheten och Ewa var en viktig bricka i spelet. Hon och Silvia hade en otroligt tät kontakt under de här åren och deras stöd var ovärderligt.

För Victoria betydde det mycket att Ewa och Olle behandlade henne som vilken tjej som helst. Att hon var en framtida drottning var inget som spelade någon roll i det här skedet. I det faluröda villaområdet, på Smältvägen i Ockelbo, fick Victoria vara sig själv. Långt borta från alla kungliga krav och måsten.