Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels stora sorg – nu kommer allt upp till ytan igen

07 jan, 2023, 16:00 

Prins Daniel befinner sig i en tuff situation.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!Brand logo
Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!

Prins Daniel, 49, hade en lugn och härlig uppväxt i lilla Ockelbo tillsammans med pappa Olle Westling, 78, mamma Ewa Westling, 78, och storasyster Anna Westling, 52.

Familjen har alltid haft en mycket nära och fin relation som ingen av dem någonsin tagit för givet.

När Daniel började träffa kronprinsessan Victoria i början av 2000-talet var det i Olles och Ewas faluröda kedjehus som de kunde fly till och umgås ostört – långt bort från tidningar och strålkastarljus.

Annons
Kronprinsessparet fortsatte på fredagen sitt besök i Ockelbo med omnejd. På kvällen bjöds inbjudna gäster på middag i Kulturmagasinet på Wij Trädgårdar. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel bar för första gången Ockelbodräkten som de fick i bröllopsgåva.
Prins Daniel har en mycket nära relation till sin familj.

Prins Daniels fina relation till föräldrarna Olle och Ewa Westling

Redan i början kom Victoria otroligt bra överens med Daniels familj, som välkomnade henne med öppna armar. De syntes ofta gå promenader i Ockelbo tillsammans, eller i publiken vid olika lokala sportevenemang.

När paret valde att ta det stora klivet att förlova sig i februari 2009 och sedan gifta sig i juni 2010 tog Daniels liv givetvis en stor vändning – för all framtid.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kliver i land från slupen Vasaorden på Logårdstrappan nedanför Slottet efter korgege genom Stockholm vid vigseln på lördagen.
19 juni 2010 – dagen då Daniel Westling från Ockelbo blev prins Daniel med hela svenska folket.

Han var från och med nu prins och ännu viktigare: Ett stort och viktigt stöd för Sveriges framtida drottning.

Annons

Paret flyttade in på Haga slott och resten är, som man brukar säga, historia.

Prins Daniels stora sorg – nu kommer allt upp till ytan igen

Sedan Daniel flyttade till Stockholm har han av förklarliga skäl inte samma möjlighet att träffa sina föräldrar lika ofta, eftersom de bor kvar i Ockelbo.

Men kronprinsessparet försöker besöka paret Westling så ofta som möjligt, så att Estelle och Oscar får umgås med sina älskade farföräldrar.

H.K.H. Prins Oscar fotograferad på Haga slott tillsammans med sin syster H.K.H. Prinsessan Estelle inför Prinsens 5-årsdag den 2 mars 2021.
Estelle och Oscar älskar att hälsa på farmor och farfar i Ockelbo.

Men det måste givetvis vara en sorg för Daniel att inte ha föräldrarna lika nära, med tanke på deras speciella band.

Annons

Prinsen blir dessutom påmind om just detta i helgen, när han och Victoria är på besök i Ockelbo för att fira Olle som fyller 78 år på lördagen.

Men lyckligtvis har familjen med största sannolikhet mycket kontakt via telefonsamtal och sms när de är ifrån varandra – och när de väl träffas så är det ju extra härligt!

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling tas emot av prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, Ewa och Olle Westling, drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf på Logårdstrappan efter rodden med kungaslupen till slottet i Stockholm efter bröllopet på lördagen.
Olle och Ewa är sådana fantastiska svärföräldrar!
Annons