Daniels stora uppoffring för kärleken till Victoria: “En sorg”

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar tio år efter förlovningen.
Prins Daniel gav inte upp allt men mycket när han förlovade sig med kronprinsessan Victoria. Och en av uppoffringarna sved nog extra mycket.
Annons

Det märks att det lyser om prins Daniel när han får träffa unga entreprenörer. Nu senast var han på besök i Folkets Hus i Haparanda och berättade om vad som är viktigt när man ska starta sitt eget företag.

Annons

Entreprenörsskap är Daniels stora passion. Han började sin karriärsbana som personlig tränare, men var sedan med och grundade gymkedjan Balance och öppnade tre anläggningar i Stockholm.

Prins Daniel gör stor uppoffring för kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar tio år efter förlovningen.

Annons

Nu arbetar han med sitt Prins Daniels Fellowship – men hans nuvarande roll som kunglighet lämnar inte utrymme för att han ska vara entreprenör.

Ellen Myrgårdh Lindén, reporter på Svensk Dam, har bevakat Daniel i flera år.

– När Daniel Westling gifte sig blev hans viktigaste uppgift direkt att stötta Sveriges blivande drottning. Idag jobbar han med riktig hjärtefrågor, men de engagemangen kom först senare. I början låg fullt fokus på att finnas vid Victorias sida och det tog han på största allvar, säger Ellen.

“Måste ha varit en sorg”

I samband med att förlovningen mellan Daniel och Victoria eklaterades drog sig Daniel tillbaka från affärslivet. Han lämnade hela fyra förtroendeuppdrag på en gång: som vd för Balance, vd och styrelseordförande för Master training och som styrelseledamot i Brasil development.

Annons

Detta var Daniels livsverk – men jämfört med kärleken till Victoria bleknade det.

– Gymkedjan var något Daniel hade byggt upp i många år. Det var också därför de väntade med förlovningen. Mitt i bröllopslyckan måste det förstås ha varit en liten sorg för Daniel när han fick säga farväl till sitt eget entreprenörsskap, säger Ellen.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Daniels stora uppoffring för kärleken till Victoria: “En sorg””

 1. A.M.Engvall skriver: 15 mars, 2020

  En av de mysigaste bilderna på Kronprinsessan Victoria o Prins Daniel, när Prins Daniel håller hårt o varmt om Kronprinsessan Victoria och dessutom söker Kronprinsessan Victorias ögonkontakt. Jätte mysig. Det vill vi se mer av.
  Störst av allt är kärleken.
  Vänligen
  A.M.E.


 2. Ingrid skriver: 15 mars, 2020

  Utan Victoria inget entreprenörskap men däremot personlig tränare.


 3. Gilla skriver: 15 mars, 2020

  Oj, så synd det är om Daniel.


 4. Jeanette skriver: 15 mars, 2020

  Det var minus i verksamheten typ 300000. Jag kollade på ratsit innan han gifte sig.


  1. Anna skriver: 16 mars, 2020

   Jeanette
   Spotify har efter många år kommit över på blå siffror. Skulle du döma ut ett sådant företag också?


 5. Anna skriver: 16 mars, 2020

  Var det därför de väntade med förlovningen…? Enligt SD:s chefredaktör J T Lindwall var det för att kungaparet inte ville ha med Daniel att göra de första åren, och frös ut honom totalt. Kungen väntade enl uppgift på att förälskelsen skulle gå över och V ta sitt förnuft till fånga. Den enda som pratade med D vid familjesammankomster under flera år var enligt JTL Jonas Bergström. Allt enligt boken om kronprinsessan Victoria.


  1. konsttanten skriver: 16 mars, 2020

   Tro inte på allt!


  2. IngridR skriver: 20 mars, 2020

   Men Sofia mottogs med öppna armar -om man ska tro hennes egen utsago.
   Visserligen är prins Daniel make till tronföljaren, men Carl Philip står inte alltför långt ner i successionordningen!


 6. Catherine skriver: 17 mars, 2020

  Vi får väl ändå utgå från att Daniel insåg detta och valde bort entreprenörlivet när han gifte sig med V…och vad är det som säger att det inte finns annat i hans nuvarande liv som kompenserar och mer därtill?


 7. Susanne Kraft skriver: 19 mars, 2020

  Ja, Anna. Inte ens en kung eller drottning får välja sina barns partner. Det framgår helt klart när man ser vilka två av deras barn har valt. Stackars Silvia o Carl Gustaf.


 8. Eva M skriver: 20 mars, 2020

  Susanna Kraft kungaparet tycker mycket om dom som barnen gift sig med det syns på bilder mm. Drottningen har för något år sedan sagt att hennes respektive barn fått en fin partner vid sin sida . Syns också på familjebilder. Även kungen och prins Daniel har ett bra förhållande till varandra nu.💐


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar