Daniels stora uppoffring för kärleken till Victoria: "En sorg"

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar tio år efter förlovningen.

Prins Daniel gav inte upp allt men mycket när han förlovade sig med kronprinsessan Victoria.Och en av uppoffringarna sved nog extra mycket.

Det märks att det lyser om prins Daniel när han får träffa unga entreprenörer. Nu senast var han på besök i Folkets Hus i Haparanda och berättade om vad som är viktigt när man ska starta sitt eget företag.

Entreprenörsskap är Daniels stora passion. Han började sin karriärsbana som personlig tränare, men var sedan med och grundade gymkedjan Balance och öppnade tre anläggningar i Stockholm.

Prins Daniel gör stor uppoffring för kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar tio år efter förlovningen.

Nu arbetar han med sitt Prins Daniels Fellowship – men hans nuvarande roll som kunglighet lämnar inte utrymme för att han ska vara entreprenör.

Ellen Myrgårdh Lindén, reporter på Svensk Dam, har bevakat Daniel i flera år.

– När Daniel Westling gifte sig blev hans viktigaste uppgift direkt att stötta Sveriges blivande drottning. Idag jobbar han med riktig hjärtefrågor, men de engagemangen kom först senare. I början låg fullt fokus på att finnas vid Victorias sida och det tog han på största allvar, säger Ellen.

“Måste ha varit en sorg”

I samband med att förlovningen mellan Daniel och Victoria eklaterades drog sig Daniel tillbaka från affärslivet. Han lämnade hela fyra förtroendeuppdrag på en gång: som vd för Balance, vd och styrelseordförande för Master training och som styrelseledamot i Brasil development.

Detta var Daniels livsverk – men jämfört med kärleken till Victoria bleknade det.

– Gymkedjan var något Daniel hade byggt upp i många år. Det var också därför de väntade med förlovningen. Mitt i bröllopslyckan måste det förstås ha varit en liten sorg för Daniel när han fick säga farväl till sitt eget entreprenörsskap, säger Ellen.

 

LÄS MER: Prins Daniel stoppad – krisen slår mot kungafamiljen