Daniels syster bröt tystnaden – dök plötsligt upp med Victoria

Anna Westling med kronprinsessan Victoria under landskapsvandringen i Gästrikland Gävleborg

Vem hade trott att prins Daniels coola syster Anna Westling skulle krascha in i ett av Victorias uppdrag?
Slå på ljud

 

Mycket cool. Och lojal på gränsen till hemlig! Där har ni prins Daniels syster Anna Westling i ett nötskal: Hon är den kungliga svägerskan som går att lita på i alla väder. Hon säger inte ett ord om sin kungliga lillebror. Och skulle aldrig drömma om att sola sig i det kungliga strålkastarljuset.

Så gissa om chocken var total den där sommardagen förra året när hon plötsligt och utan förvarning kraschade rätt in i kronprinsessan Victorias uppdrag!

Anna Westling med kronprinsessan Victoria under landskapsvandringen i Gästrikland Gävleborg

Victoria sekunderna efter att Anna plötsligt dykt upp…

Det här var under Victorias landskapsvandring i Gästrikland, och plötsligt stod Anna Westling bara där i sina shorts och en urtvättad t-shirt som avslöjar att hon är ett fan av tv-serien Friends. Och med sig hade hon sin man Mikael Söderström.

Victoria tappade hakan helt:

– Men jag hade ingen aning om att Anna och Micke skulle komma!

Anna Westling med sin man Mikael Söderström

Surprise! Anna Westling med sin man Mikael Söderström.

Men det var en glad chock, och det märktes att de gillar varandra, för kronprinsessan sken som en sol: En helt oväntad släktträff – mitt ute i skogen.

Allt om prins Daniels syster Anna Westling

Anna Westling med sin man Mikael Söderström

Den här klänningen hade Anna Westling när hennes brorsa blev prins. Och själv blev hon en internationell modesuccé…

Anna Westling är tre år äldre än prins Daniel och det betyder att hon fyller 50 år i höst. Hon har två barn, Estelles och Oscars storkusiner Vera, 16, och Hedvig, 21, och hon är omgift sedan länge med Mikael Söderström, 55, som undervisar i idrottsvetenskap vid Högskolan i Gävle och konsultar inom ledarskap och coaching.

Familjen bor i en nybyggd, ljusgrå trävilla i Gävletrakten, dock utan äldsta dottern Hedvig, 21, som har flyttat till Stockholm. Och när det gäller yrkesvalet kan man väl säga att Anna delvis har gått i pappa Olles fotspår. Han var socialchef, och Anna är socionom.

Foto: Christine Olsson/TT, Helena Wiklund/Svensk Damtidning.