Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels varning till Victoria – inför alla

03 apr, 2021, 06:00 
AvMalin Ny
Prins Daniel varnar kronprinsessan Victoria
Prins Daniel beundrar sin hustru Victoria mycket, men det finns en sak hon borde bli bättre på enligt honom.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?

Ingen kan nog undgå den starka kärleken som finns mellan vårt kronprinsesspar, Victoria och Daniel. Paret har varit gifta sedan 2010 och har två barn tillsammans, och verkar dessutom hysa en genuin beundran inför varandra.

"Inte så snäll mot sig själv som hon borde vara"

I en intervju med Claes Elfsberg år 2017 blev prins Daniel rörd till tårar när han pratade om sin hustru. I den pratade han bland annat om hennes många fina egenskaper och hur hon med så höga prestationskrav, främst från sig själv, ändå alltid kan möta de svaga och utsatta. Men också att hon borde bemöta sig själv som hon bemöter andra.

– Jag skulle inte säga att hon är dyster eller så, men däremot skulle jag säga att hon inte är så snäll mot sig själv som hon borde vara.

"Hon får verkligen människor att känna sig sedda"

Han beskriver hennes sätt att möta människor och upplever hennes inkännande förmåga som unik.

Annons

– Hon får verkligen människor att känna sig sedda och har en positiv kraft som skapar en otrolig stämning. Det handlar inte bara om officiella uppdrag, det är hennes DNA och natur.

– Det finns en otrolig värme som jag tycker skapar den här personen, säger prins Daniel.

Blev rörd till tårar

Han berättade även om en annan händelse som han tyckte sade mycket om den personen hon är. När hon var på resa i ett afrikanskt land, och träffade barn som var sjuka i hiv och aids, bar hon runt på ett barn som var fyra år men bara såg ut att vara två, på grund av att han var så sjuk. Trots sjukdomen och utslagen bekom det henne inte, hon bar på barnet trots det.

– Hon sparade den blusen hon hade på sig. Efter lager av lager av sådana starka möten blir man en speciell person. Jag tycker att det säger mycket om henne och den otroliga person hon är, säger prins Daniel och blev rörd till tårar.

Foto: TT

Källa: SVT

Annons