Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Danska drottningen stoppas – får inte släppas ut: "Inte försvarbart"

28 maj, 2024, 17:00 
Drottning Mary
TT
Drottning Mary har stoppats från utsläpp, rapporterar dansk press.
Annons

Drottning Mary hade ett väldigt hedersamt uppdrag att utföra vid natursköna Knudshoved Odde. Hon skulle släppa ut sommarfåglarna, en årlig tradition som Mary ansvarar för som president för WWF Världsnaturfonden i Danmark.

Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!Brand logo
Frederik & Mary bjuder på party – på kungaskeppet Dannebrog!

Men enligt danska Billed-Bladet har Mary blivit stoppad. Fåglarna kommer inte att släppas ut – av säkerhetsskäl.

Danska drottning Mary stoppas – släpps inte ut

Billed-Bladet skriver att väderprognosen, som pekat på regn och vind, gör att WWF inte är bekväma med att släppa ut fåglarna.

Annons
Drottning Mary
Mary var ju nyss i Sverige och hälsade på svenska kungaparet.TT

"Det är inte försvarbart att släppa ut sommarfåglarna när det regnar, då de på grund av våldsamt väder riskerar att inte överleva", skriver tidningen.

Ett väldigt trist besked för Mary, som har suttit på presidentposten inom WWF Danmark sedan 2020. Hon tog över posten från svärfar prins Henrik, som innehade den från 1972 fram till sin död 2018.

– Vi är mycket stolta över att kronprinsessan har sagt ja till bidra med att skapa uppmärksamhet om arbetet med att säkra en bättre framtid för naturen och djuren, sa Bo Øksnebjerg, generalsekreterare för WWF, i ett pressmeddelande.

Annons

Drottning Mary: "Vill ha en trygg värld"

Mary kommer från naturparadiset Australien och har ett medfött intresse för ekologisk mångfald.

– Vi har bara ett jordklot och vi måste ta hand om den och djuren om våra barn och generationerna efter dem också ska ha en trygg och naturrik värld att växa upp i, sa kronprinsessan när hon klev på presidentposten.

– De projekt som WWF arbetar med över hela världen är viktiga för ansträngningarna att bevara våra skogar, korallrev och mångsidiga djurliv. Det är avgörande att vi i samförstånd hittar nya lösningar på hur människan kan leva i balans med naturen.

Annons