Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Danska kungafamiljens årliga höstjakt

27 nov, 2012, 13:49 
Annons

Årets stora kungajakt är i gång med prins Henrik som värd. Jaktlyckan var god för kronprins Frederik och de 17 inbjudna jaktgästerna.

Vi har tidigare berättat om prins Joachims höstjakt i skogarna som omger godset Schackenborg slott. Nu var det dags för prins Henrik att bjuda in jaktvännerna till Fredensborgs slott för den årliga höstjakten.

Annons

Tidigt ute

Tidigt på måndagsmorgonen drog kronprins Frederik och 17 andra danska och internationella gäster ut för att skjuta rådjur på de vidsträckta ägorna.

Prinsessan Camilla

Senare möttes alla jägarna med sina respektive och åt lunch. Det blev ett trevligt samkväm. Klockan fem på eftermiddagen var det viltparad i Slottsgården på Fredensborg slott. Eldkasar lyste upp i höstmörkret. Drottning Margrethe och prins Henrik var på ett strålande humör. På bilden till höger ser vi kronprins Frederik, drottning Margrethe och prinsessan Camilla av Bourbon-Sicilien

Danskarna – ett jaktintresserat folk

Enligt officiell statistik har jaktproven ökat med drygt 40 procent på två år och antalet lösta jaktkort i Danmark har på samma tid ökat från 164 000 till närmare 171 000. BBC News meddelade för en tid sedan att jakten i Danmark blivit modernt, särskilt bland människor som inte har någon tidigare erfarenhet av jakt, eller har växt upp med jakt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottning Margrethes och prins Henriks tax Helike gillade lukten av rådjur.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Annons