Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Danska regentparet anlände till Helsingör med Dannebrogen

12 maj, 2014, 10:24 
Annons
Danebrog–ao

Skepp O´hoj! Drottning Margrethe och prins Henrik har åter gått ombord på det smäckra kungaskeppet Danebrogen.

Så var det dags att angöra Helsingör med det kungliga, vackra skeppet. Det danska regentparet gled elegant fram över vattnet.

Danebrog-ao

Det var ingen risk att man missade besöket om man befann sig utomhus i Helsingborg. Kanonerna på Kronborg avfyrade en salut på hela 27 skott för att hälsa de kungliga välkomna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Danebrog

Det är tradition att regentparet seglar med Dannebrogen till Helsingör när de ska till sitt sommarviste i Fredensborgs Slot.

Ao-Maggan

Klockan 14.30 avfyrades saluten och klockan 15.00 lade Dannebrogen till vid Kongekajen där det blev officiell mottagning av bland annat borgmästare Johannes Hecht-Nielsen.

a-Margrethe

Drottning Margrethe och prins Henrik anlände i veckan med Dannebrogen till Helsingör.

Annons
Danebrog-ao-3

Dannebrogen (danska: Kongeskibet Dannebrog) är det danska kungaskeppet som byggdes på Örlogsvarvet i Köpenhamn och sjösattes 1932. Det ersatte det tidigare kungaskeppet, Hjulångaren Dannebrog från 1879, som hade seglat åt kung Kristian X och drottning Alexandrine fram till 1931.

Danebrogen-1

Skeppet döptes av drottning Alexandrine 1931 och tjänar nu som officiellt och privat residens åt regentparet samt medlemmar av den kungliga familjen, när de är på sommarresa i danska farvatten eller på officiellt besök i utlandet.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, All Over Press

Annons