Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Danskarna vill inte försörja grevinnan Alexandra

22 aug, 2014, 13:52 
Annons
Alexandra-425

Danska folket kräver att hon skaffar sig ett arbete och börjar stå på egna ben.

Alexandra-4

Nu rasar danskarna mot grevinnan Alexandras tillskott på tre miljoner kronor, som hon får årligen efter skilsmässan från prins Joachim.

Annons

– Det skulle vara helt fantastiskt om vi skattebetalare slapp försörja grevinnan, säger debattören Trine Villeman till tidningen BT.

Kritiken ökar

Kritiken mot 50-åriga grevinnan Alexandras miljonbidrag blir allt starkare i det annars så rojalistiska Danmark.

Vill sätta stopp

Enligt en färsk gallupundersökning kräver 65 procent av danskarna ett stopp för bidraget, som för närvarande ligger på motsvarande 2,7 miljoner svenska kronor.

Många är positiva

Men alla danskar är inte lika upprörda, några anser att hon i egenskap av mamma till två prinsar är förtjänt av ett årligt hustrubidrag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Martin

– Hon representerar Danmark i många olika goda sammanhang och är trots allt mamma i tronföljden. Om vi ändå betalar för extra flyg, dyra viner och kläder åt politikerna kan vi lika gärna betala för något som vi får gott tillbaka av, skriver en annan.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Picture

Annons