Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias relation med Christina – en annan än den med Birgitta

01 jul, 2020, 19:00 
AvEmma Sanderberg
Drottning Silvia och prinsessan Christina är inte bara svägerskor, de är också nära vänner som gärna umgås så ofta det är möjligt.
Annons
Så lever prinsessan Christina i dagBrand logo
Så lever prinsessan Christina i dag

När drottning Silvia kom till Sverige och blev kungens fästmö, fanns där hela fyra starka systrar som välkomnade henne in i familjen. Som Sveriges blivande drottning behövde Silvia alla råd hon kunde få, och de så kallade Hagasessorna ville gladeligen hjälpa till.

Nu, över 40 år senare, bor endast prinsessan Christina kvar i Stockholm och är därför naturligt den som står närmst drottning Silvia än idag. Margareta bor i Storbritannien, Birgitta på Mallorca och Désirée i Västergötland. Även om drottningen uppskattar att träffa alla kungens systrar, så får hon den mer vardagliga kontakten med prinsessan Christina i och med avståndet till de andra.

Prinsessan Christina och drottning Silvia
En härlig tillbakablick på drottning Silvia och prinsessan Christina.

Prinsessan Christina har hjälpt drottning Silvia

Prinsessan Christina är dessutom den av systrarna som har arbetat flitigast i konungens tjänst. Christina har också hoppat in när det funnits luckor i den kungliga representationen och därmed hjälpt drottning Silvia men en annars väldigt tung arbetsbörda.

Prinsessan Christina står kungaparet nära och de träffas ofta.
Prinsessan Christina står kungaparet nära och de träffas ofta.

Samtidigt har drottning Silvia funnits där och stöttat Christina under svåra stunder, till exempel när Christina drabbades av kronisk blodcancer 2016. Silvia och Christina fann verkligen varandra direkt, både som svägerskor och som nära vänner, och relationen står sig stark än idag!

Har du koll på tronföljden?Brand logo
Har du koll på tronföljden?
Annons