Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför är Estelle inte bjuden på spanska prinsessans 18-års firande

31 okt, 2023, 18:00 
Louise Wibergh Lenti
Estelle, Leonor
Kronprinsessan Leonor firar sin 18-års dag för fullt men svenska kungahuset har inte fått någon inbjudan.
Annons
Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!Brand logo
Prinsessan Estelles kungliga succé – exklusiv film inifrån festen!

Nu den 31 oktober är det dags för kronprinsessan Leonor i Spanien att fylla 18 år och därmed myndighetsförklaras. Detta firas givetvis med pompa och ståt men festinbjudan till svenska kungahuset ekar med sin frånvaro...

Tider för fest och firande

Tidigare i oktober var det stort firande för prins Christian i Danmark för att uppmärksamma hans 18-års dag. Det var folkfest och en stor galamiddag där mängder av europeiska kungligheter var på plats.

Estelle, Victoria och Daniel var på plats och representerade det svenska kungahuset. Det här var Estelles andra galamiddag utomlands och hon fullkomligt strålade i sin puderrosa klänning skräddarsydd av Christer Lindarw.

Annons

I samband med festen togs även en historisk bild av det danska kungahuset på fem av Europas blivande monarker. Det var Estelle från Sverige, norska prinsessan Ingrid Alexandra, danske prins Christian, holländska kronprinsessan Amalia och belgiska kronprinsessan Elisabeth.

Den uppmärksamme kan dock notera att det saknas representation från både Luxemburg, Spanien och Storbritannien som även de har blivande monarker.

Därför blev det ingen svensk inbjudan

En av de blivande monarkerna som inte var med på Christians fest var kronprinsessan Leonor från Spanien som nu själv fyller 18 år.

Annons

Firandet startade redan klockan 11 i förmiddags då hon hyllades av den spanska marinen, flygvapnet och civilgardet med musik, flagga och skvadron. Sedan fick hon svära ed om lojalitet till konstitutionen och lyssna till den spanska nationalsången. Ni vet, så som alla 18-åringar gör på sina födelsedagar...

Skämt å sido är det faktiskt så som många kungliga 18-åringar firas. Det är ju vid 18-års dagen som den unge monarken räknas som redo att ta över tronen om det skulle behövas. En stor och viktig dag som innebär ett stort allvar och nerver.

Victoria 18 år
Visst minns ni vår kronprinsessas 18-års dag när hon skulle hålla sitt första stora tal?

När de officiella och ceremoniella aktiviteterna avklarats för kronprinsessan Leonor väntade ett mer intimt firande tillsammans med de kungliga släktingarna och familjen. Välbehövt efter en så stor dag!

Det är alltså inte inplanerat någon större fest eller galamiddag där man bjuder in kungligheter från andra länder för att fira Leonor. Därför är det inte så märkligt att Estelle och Sverige inte fått någon inbjudan – det har ingen annan heller.

Foto: TT

Annons