Därför är Estelles relation med farmor Ewa annorlunda – än den med Silvia

Därför är Estelles relation med farmor Ewa annorlunda – än den med Silvia

Estelle avgudar både sin farmor och mormor, men hur skiljer sig deras relationer åt?
Silvia om önskan för barnen inför 60-årsdagen
Slå på ljud

Under tiden med corona har det varit av yttersta vikt att skydda alla i en riskgrupp, och där ingår kungen och Silvia i och med att de är äldre än 65 båda två. För Estelle har det inneburit dubbla tråkigheter, då hon inte bara hindras från att träffa sina morföräldrar utan även Ewa och Olle Westling, prins Daniels föräldrar.

Estelle som är högt älskad av både sin farmor och mormor har fått ta till andra medel för att visa sin uppskattning för de båda. I vanliga fall bor ju drottningen nära och de kan praktiskt taget träffas väldigt ofta, men det har ändå blivit kontakt över videosamtal, som för så många andra under den här perioden. Under påsken fick vi ta del av ett sådant, när kungaparet och alla tre barnen med familjer deltog. Estelle var inte rädd för att ta plats, och hälsade glatt på mormor!

– Jag är jätteglad att se er! Vad fint, det här ska vi göra oftare, säger Silvia i samtalet.

Silvia fick även motta en personlig hälsning av Estelle, som hade skrivit ett påskkort.

– Glad påsk mormor och morfar, varma hälsningar Estelle, läste hon entusiastiskt upp för dem.

Silvia tog med Estelle på hyllningsföreställning

Estelle är Silvias ögonsten och de båda har haft många fina stunder ihop. När det var dags för Silvias 75-årspresent, en specialuppsättning av Selma Lagerlöfs “Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige, var självklart äldsta barnbarnet med. Silvia var glammigt klädd i en påfågelsblå sidenklänning medan Estelle såg bedårande ut i blommig klänning med vita strumpbyxor.

I vanliga fall är Silvia en upptagen kvinna med en kalender där allt måste klaffa, så det måste vara jättekul för de båda att kunna kombinera nytta med nöje på det här sättet.

Silvia tog med sig Estelle till teateruppsättningen av musikskolan Lilla Akademin, som Silvia är beskyddare av.

Silvia tog med sig Estelle till teateruppsättningen av musikskolan Lilla Akademin, som Silvia är beskyddare av.

Farmor Ewa bor ju fortfarande i Ockelbo så henne träffar Estelle av naturliga skäl inte lika ofta, även när det inte fanns några restriktioner på grund av corona. Att det är två helt olika världar, som möter Estelle när hon kommer hem till mormor respektive farmor är inte svårt att förstå. Hos farmor får hon däremot spendera längre tid i sträck, och de bor tillsammans i deras i sammanhanget lilla radhus.

ewa westling prinsessan Estelle

Hemma hos farmor Ewa är det lek och bus långt borta från det kungliga strålkastarljuset.

Ewa är pensionär sedan flera år tillbaka och kan lägga allt sitt fokus på barnbarnen när de kommer på besök, och hennes hem står alltid öppet för Estelle på helger och skollov.

Estelle måste verkligen sakna både sin farmor och mormor nu efter så lång tid isär! Även om det går att “ses” över videosamtal vet vi alla att det inte är samma sak som att kunna träffas i verkligheten och ge varandra en stor kram.

Foto: TT