Därför är inte Madeleine på plats under viktiga dagen

prinsessan madeleine bokmässan

I dag är en viktig dag för vår svenska kungafamilj. Många trodde att prinsessan Madeleine skulle delta under det uppmärksammade evenemanget men så är inte fallet.

För 25 år sedan förliste M/S Estonia på Östersjön. En fruktansvärd katastrof som krävde 852 människoliv. Dagen är förstås sorglig men också otroligt viktig och därför har Victoria och Daniel valt att lämna Haga för att bege sig till Kungliga Djurgården och uppmärksamma minnesceremonin.

Det här väntar prinsessan Madeleine i Florida

Det är en allvarlig dag och från början var det många trodde att vi även skulle få se prinsessan Madeleine vid Estoniamonumentet. Hon var ju nämligen på plats i Göteborg, under fredagen, för att tala om sin barnbok Stella och hemligheten. Men den här gången hinner inte prinsessan med några mer kungliga uppdrag än de som äger rum på Bokmässan.

– Prinsessan kommer själv till Sverige. Hennes huvudfokus under besöket är Bokmässan och därefter har prinsessan andra engagemang i USA.

För att hedra offren och de anhöriga kommer Victoria och Daniel att delta i en kransnedläggning vid Estoniamonumentet. Det kommer också prata med de sörjande och tala om monumentet med arrangörer på plats.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: