Därför är inte Sofia med på Akademiens högtidsfest

därför är prinsessan sofia inte med på svenska akademien
Kungafamiljen är samlad i Börssalen för Svenska Akademiens högtidssammankomst. Men prinsessan Sofia lyser med sin frånvaro. Vi vet varför!
Annons

Förändringen skedde redan förra året. Kungen valde att smalna av den kungliga uppställningen vid Svenska Akademiens högtidssammankomst. Akademien befann sig i kris och skandalrubrikerna hade avlöst varandra. Även i år är det en liten skara kungligheter som sitter samlade i Börssalen. Ett beslut som ligger helt i linje med kungens beslut att krympa kungahuset.

Varken Madeleine eller Sofia är med på kungliga festen

Kungen, drottningen, prins Daniel och kronprinsessan Victoria. Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia lyser med sin frånvaro ikväll. Tidigare år har prinsparet klätt upp sig och satt sig på hedersstolarna (även Madeleine och Chris har varit med i Börssalen) men ikväll har de alltså stannat kvar hemma på Villa Solbacken.

Annons

Däremot kommer vi få se Carl Philip och Sofia under lördagen, den 21 december. Då kommer de nämligen närvara på vid konserten “Jul i Vasastan” i Gustaf Vasa kyrka. Och kanske tar de även med sig lillprinsarna Alexander och Gabriel?

Annons

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Därför är inte Sofia med på Akademiens högtidsfest”

 1. Lars-Göran skriver: 20 december, 2019

  Har ni inga bilder på hedersvakterna?


 2. Helene skriver: 20 december, 2019

  Det borde vara en mera berättigad fråga att ställa-:Varför är inte Prins Carl-Philip med?—Carl-Philip är ändå Kungaparets son, född prins!


 3. Leo skriver: 20 december, 2019

  Det räcker med kungaparet o kronprinsessparet, precis som kungen bestämt!


 4. mini skriver: 21 december, 2019

  Jag tror att Kungahuset förlorar på detta nya.
  Prinsparet och Madeleine är de som svenska folket vill (antagligen) se mer av!
  Kungaparet och Victoria och Daniel kommer tyvärr göra “Svensson” utless och ointresserade av monarkin. Tyvärr, Kungen borde ha gjort ett lite annat val när han fattade beslutet i höstas. GOD JUL till Redaktionen och alla som kommenterar/läser.


 5. Elna skriver: 21 december, 2019

  Tragiskt, får inte Sofi vara med på festen.


 6. Monarkist skriver: 22 december, 2019

  När ska ni sluta upprepa detta, gång på gång? Beslutet börjar vara historia nu. Fokusera på annat. Till exempel när drottningen och en mängd barn mötte och umgicks inom Childhoods arbetsområde. Filmen därifrån som SVT visade när man fick följa kungafamiljen under året var underbart fin. Det hade kunnat göras flertalet reportage om detta.


  1. Majvor Karlsson skriver: 23 december, 2019

   Såg också året med kungafamiljen. Det är ett väldigt fint arbete childhood gör o drottningen umgås med barnen så naturligt o fint. Borde absolut visas mera av det. Tror det skulle generera mera diskussion o opinion. Fortfarande verkar det vara ett ganska tabubelagt ämne.


 7. Leo skriver: 22 december, 2019

  Därför är inte p CP med, borde det väl vara? S är bara med pga av p CP.


 8. Gilla skriver: 24 december, 2019

  Leo: Bra! Många vill se mer av p CP .


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar