Därför är inte Sofia med på Akademiens högtidsfest

därför är prinsessan sofia inte med på svenska akademien

Kungafamiljen är samlad i Börssalen för Svenska Akademiens högtidssammankomst. Men prinsessan Sofia lyser med sin frånvaro. Vi vet varför!

Förändringen skedde redan förra året. Kungen valde att smalna av den kungliga uppställningen vid Svenska Akademiens högtidssammankomst. Akademien befann sig i kris och skandalrubrikerna hade avlöst varandra. Även i år är det en liten skara kungligheter som sitter samlade i Börssalen. Ett beslut som ligger helt i linje med kungens beslut att krympa kungahuset.

Varken Madeleine eller Sofia är med på kungliga festen

Kungen, drottningen, prins Daniel och kronprinsessan Victoria. Både prins Carl Philip och prinsessan Sofia lyser med sin frånvaro ikväll. Tidigare år har prinsparet klätt upp sig och satt sig på hedersstolarna (även Madeleine och Chris har varit med i Börssalen) men ikväll har de alltså stannat kvar hemma på Villa Solbacken.

Däremot kommer vi få se Carl Philip och Sofia under lördagen, den 21 december. Då kommer de nämligen närvara på vid konserten “Jul i Vasastan” i Gustaf Vasa kyrka. Och kanske tar de även med sig lillprinsarna Alexander och Gabriel?

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT